Stefan Bengtzén och Niklas Eriksson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Stefan Bengtzén om Örebros tränarskifte: "För föreningens bästa"

ANNONS

Beslutet att låta Niklas Eriksson gå efter säsongens slut har skapat en del rubriker. Nu berättar klubbens general manager Stefan Bengtzén om beslutet.
– Det blir ju mycket dramatik och jag förstår det, säger han till Nerikes Allehanda.

Tidigare under dagen stod det klart att Niklas Eriksson och Örebro Hockey kommer gå sina skilda vägar efter säsongens slut. Detta efter 53-åringens sjuårsperiod som tränare för Örebroklubben.

Beslutet har blivit lite av en snackis, och nu väljer klubbens general manager Stefan Bengtzén att tala ut om situationen. 

– Vi har kommit till ett läge där vi vill få in nytt syre och lite ny luft för att prova att utveckla det vidare. Det är inte konstigare än så, men det blir ju mycket dramatik och jag förstår det, säger han till NA-sporten

Enligt Bengtzén är beslutet i sig inget dramatiskt, utan han framställer det istället som något naturligt. Ett kontrakt som vid säsongen kommer ha “haft sin gång”. 

– Det är ett avtal som går ut och vi väljer att inte förlänga efter säsongen.

“För föreningens bästa”

Vidare förklarar general managern hur det inte är något mot Eriksson personligen, utan snarare något de kände var nödvändigt att göra för klubbens del.

– Det är för föreningens bästa jag och vi jobbar. Det här har vuxit fram och det är för att göra saker och ting bättre, säger han till lokaltidningen. 

Örebro ligger just nu på en fjärdeplats i tabellen efter sina 28 spelade matcher, med enbart två poäng mindre än tabelltrean Frölunda.


TV: "Vilken jäkla toppvärvning av Björklöven!"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL