SHL

Klart: Niklas Eriksson lämnar Örebro efter säsongen

ANNONS

Det blir ingen fortsättning i Örebro efter den här säsongen för huvudtränaren Niklas Eriksson. Det meddelar SHL-klubben via sin hemsida.

Niklas Eriksson har varit Örebros huvudtränare sedan december 2018, men nu är 53-åringens tid som bänkboss i SHL-klubben snart över. Efter säsongen kommer tränaren att lämna Örebro.

Det meddelar SHL-klubben via sin hemsida.

– Först och främst vill jag säga att jag har trivts väldigt bra i klubben och i staden. Det har varit lärorika, roliga och utvecklande år och nu ser jag fram emot att avsluta på bästa möjliga sätt, säger Eriksson till hemsidan.

Eriksson fick beskedet förra veckan och anledningen till att klubben väljer att gå ut med nyheten är för att sätta stopp på eventuella spekulationer.

– Niklas har gjort ett jättebra jobb under sina år i klubben. Nu har vi dock valt att göra en förändring till nästa säsong. Tillsammans med Niklas kan vi nu fokusera fullt ut på att avsluta säsongen på bästa sätt, säger general managern Stefan Bengtzén.

Eriksson kom till klubben som assisterande tränare under säsongen 2016/17 innan han tog över efter att klubben sparkat Niklas Sundblad som huvudtränare under säsongen 2018/19.


TV: "Blir ofta väldigt publikfriande matcher"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL