Arvid Söderblom.
AHL

Arvid Söderblom utbytt i AHL-återkomsten

Tidigare i veckan skickades Arvid Söderblom ned till AHL av Chicago Blackhawks. I natt gjorde svensken sin första match i farmarligan på över två månader – och blev utbytt efter halva matchen.

Det blev en tuff återkomst till farmarlagshockeyn för Arvid Söderblom i natt.

Efter att tidigare i veckan ha skickats ned till Rockford IceHogs av Chicago Blackhawks fick den svenske målvakten förtroendet mellan stolparna i nattens möte med Texas Stars.

Efter att ha släppt in ett mål i den första perioden rasslade det till rejält i mittperioden, då Söderblom släppt in ytterligare fyra mål när drygt halva den andra perioden var spelad. Det fick svenske huvudtränaren Anders Sörensen att byta ut Söderblom, som lämnade matchen med fem insläppta mål på tolv skott.

Söderblom har spelat 15 NHL-matcher med Chicago den här säsongen och står noterad för en räddningsprocent på 90,3 procent.

Texas vann till slut matchen med 6–1, där Jacob Peterson sköt ett mål för Stars, medan landsmannen Oskar Bäck noterades för en assist i matchen.

***

Nils Höglander gjorde under natten till onsdag, svensk tid, karriärens första match i AHL efter att han under tisdagen skickades ned till Abbotsford Canucks av Vancouver.

Den svenske forwarden lämnade, liksom Linus Karlsson, 6–2-segern mot San Jose Barracuda utan någon poäng. William Eklund stod å sin sida för framspelningarna till bägge Barracudas mål.

***

Emil Bemström har återtagit en ensam ledning i den svenska poängligan i AHL. Detta efter att han under natten till onsdag noterades för två mål och en assist när hans Cleveleand Monsters förlorade mot Utica Comets med 3–4. Bemström har nu noterats för 29 poäng (14+15) på 20 matcher i AHL denna säsong och leder den svenska poängligan före Jesper Frödén (26 poäng).

TV: Studio Oddset Hockey utser Hockeyallsvenskans toppar och floppar