Stella Sjöberg byter SDE mot Luleå nästa säsong.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

Stella Sjöberg lämnar SDE för Luleå

ANNONS

Hon är nästa i raden av talanger som kommer fram i SDE. Till nästa säsong väljer dock 15-åriga Stella Sjöberg att lämna Stockholmsklubben för spel i Luleå/MSSK.
– Jag har varit och kollat på många hockeygymnasier, men jag fastnade för Luleå, säger hon till Hockeysverige.se.

MÖRBY CENTRUM/STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

SDE Hockey fostrar säsong efter säsong talanger som gör avtryck i SDHL. Exempelvis spelar både Klara Kenttälä och Astrid Lindeberg i Luleå (moderklubb Täby). Emma Forsgren har varit på utflykt till Brynäs, men återvänt till SDE. I AIK hittar vi Aoife Leacy. Linnea Natt och Dag återfinns i Djurgården, Maya Zotterman Linköping och så vidare. 

Den här säsongen har klubben själva släppt fram bland andra Stella Sjöberg i åtta av lagets matcher i SDHL. 
– Det började med att jag provade att skridskor nere på Danderydsvallen och tyckte det var jättekul. Då provade jag på konståkning, men det föll mig inte riktigt i smaken, berättar Stella Sjöberg för hockeysverige.se och fortsätter:
– Något år senare provade jag på hockey och efter det har jag fastnat för det. Efter det har jag spelat i SDE från och med hockeyskolan då jag var sex, sju år. 

Precis som så många andra har Stella Sjöberg testat på flera idrotter. 
– Ja, det har jag gjort samtidigt som jag spelat hockey. Bland annat körde jag fotboll i DSK (Danderyd), men jag slutade för ungefär två år sedan. 

Din tvillingsyster rider…
– Jag red ett litet tag, men nej, det var inget för mig. Blenda är duktig, har en egen häst och tävlar i hoppning, dressyr och fälttävlan. 
– Klart att jag kollat på några av hennes tävlingar, men det har inte blivit så ofta eftersom jag inte hinner. 

Stella Sjöberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

“Bra med och utan puck”

Förebilderna inom hockey för Stella Sjöberg fanns och finns i SDE:s damlag. 
– Det var många. SDE har jämt haft många lag med tjejer så det har alltid funnits tjejer där som varit äldre än jag. Dom har jag alltid sett upp till, men det har inte varit någon speciell som jag alltid sett upp till, utan det har varit flera.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?
– Jag skulle nog beskriva mig själv som att jag är bra med och utan puck. Däremot är jag inte jättesnabb, men har en ganska bra teknik. 

Vad måste bli bättre?
– Skotten. Sedan vill jag bli snabbare. 

Hur ska du nå dit?
– Genom att träna på som jag gör nu. Fortsätta träna så mycket jag orkar. Jag står på skottrampen nästan varje dag. Sedan försöker jag träna extra på snabbheten. Efter morgonträningarna brukar jag stanna och köra extra. 

Vad säger skolan när du tränar på morgonen?
– Vi har pratat med skolan och jag får köra morgonträning. Det går även en till i min klass som spelar med SDHL-laget och skolan säger att det är okej så länge vi inte ligger efter med någonting i där som vi måste ta igen.  

Debuterade mot Djurgården

Under den här säsongen har Stella Sjöberg fått debutera i SDHL för SDE Hockey. 
– Det var jättekul och spännande. Först fick jag börja träna med SDHL-laget och det var annat mot vad jag var van vid. Nytt spelsätt och en annan hockey, men framför allt var det jättekul och svårt. Jag behövde anpassa mig och hitta hur jag skulle spela där. 
– Först var jag med i en träningsmatch mot AIK. Jag missade första seriematchen, men sedan spelade jag mot Djurgården på bortaplan. 

Stella Sjöberg har under tiden i SDE Hockey alternerat mellan att spela med killar och tjejer. 
– Jag har spelat med killarna i SDE från det jag var nio år fram till förra säsongen. Samtidigt har jag spelat lite med vårt Division 1-lag. 
– Ibland saknar jag att spela med killarna eftersom det var ett jättebra lag och vi hade väldigt bra tränare. Dom två andra tjejerna, Eimear (Leacy) och Elsa (Åberg) som spelar med mig i SDHL nu var också med i det laget. 

Stella Sjöberg under höstens TV-pucksturnering med Stockholm. Foto: Bildbyrån

Flyttar till Luleå

Det här blir 15-åriga anfallarens sista säsong i SDE Hockey för den här gången. I augusti nästa år flyttar hon till Luleå/MSSK. 
– Jag har varit och kollat på många hockeygymnasier, men jag fastnade för Luleå. Det känns som en bra och seriös verksamhet där det är jämlikt mellan tjejerna och killarna. Jag tycker det är viktigt att det är lika. Luleå verkar vara en bra förening med en bra struktur. 

Pratade du med Astrid Lindeberg och Klara Kenttälä innan du gjorde klart med spel i Luleå/MSSK?
– Ja, Astrid och Klara berättade vad dom tyckte om föreningen, vad som fungerat bra och så vidare. Det är en trygghet att dom är där uppe och att jag känner dom. Det känns väldigt bra. Jag har också spelat lite med Astrid, men inte så mycket. Klara har jag inte spelat med. 

Astrid Lindeberg och Klara Kenttälä. Foto: Ronnie Rönnkvist

Vad hoppas du av flytten till Luleå?
– Jag hoppas att jag kommer fortsätta ha samma intresse för hockeyn och att jag utvecklas som hockeyspelare och individ. 

Innebär det här en ännu hårdare satsning på hockeyn för din del?
– Nej, det skulle jag inte säga. Den är ungefär den samma och jag kör på som vanligt. Jag satsar verkligen på hockeyn. 

“Har varit blandade åsikter”

Det blir en bit att resa för mamma, Sofia, och pappa, Anders, för att se deras dotter spela hemmamatcher eller bara hälsa på. 
– Det har varit lite blandade åsikter, säger SDE-talangen med ett leende och fortsätter:
– Dom tycker det är bra att jag själv tar nya steg och går min egen väg. Det kommer såklart bli förändringar med att flytta så långt bort, men det är en timme med flyg samtidigt som mamma och pappa är flexibla och kan åka upp till mig. 

Stella Sjöberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

Stella Sjöberg kommer inleda kommande säsong i klubbens juniorlag. 
– Jag har pratat med Luleå och dom vekar intresserade av mig. Nästa säsong har jag en plats i damjuniorlaget där. 

Nu är det en bit kvar av den här säsongen i SDE Hockey, hur tänker du kring den med tanke på att du ska lämna efter säsongen?
– Jag försöker inte tänka så mycket på det. Jag hoppas att inte heller mina lagkamrater tänker på att jag ska till en annan förening. 
– Det känns såklart tråkigt att lämna SDE som jag spelat i under hur många år som helst, men jag kommer fortsätta köra på den här säsongen som jag alltid har gjort. 

Framgångsreceptet: “Har en väldigt bra verksamhet”

Vad är det som gör att SDE Hockey får fram så många unga bra tjejer just nu?
– SDE har en väldigt bra verksamhet. Framför allt för tjejer. Det finns lag där tjejerna kan spela och tränare som verkligen vill träna och utveckla tjejer. 
– Många tjejer blir också intresserade av hockey när dom fått prova på det. Sedan tror jag verkligen att tjejer som ser äldre tjejer spela tycker det är kul och inspirerande. 

Hur ser du tillbaka på tiden i SDE Hockey?
– Den har varit jättebra, säger Stella Sjöberg samtidigt som hon spricker upp i ett stort leende.
– Jag är jättenöjd med alla år jag spelat i SDE. Framför allt har jag i killaget haft väldigt många bra tränare som trott på mig och gett mig samma möjligheter som killarna. Det har varit superkul, avslutar blivande Luleå-spelaren. 


Experterna visar: "Du dubblerar chansen att göra mål"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 mars
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten