Mikael Wikstrand.
Foto: Bildbyrån
SHL

Mikael Wikstrands mardrömsbesked: "Ledsen, arg och bedrövad"

ANNONS

Planen var att Mikael Wikstrand skulle vara tillbaka runt nyår. Nu skjuts backstjärnans återkomst upp på obestämd tid.
– Jag är ledsen, arg och bedrövad över hela situationen, säger Wikstrand till Färjestads hemsida.

Mikael Wikstrand ådrog sig en knäskada i vårens kvartsfinalserie mot Skellefteå och i somras genomgick Färjestads stjärnback en knäoperation för att få bukt med problematiken.

Operationen blev emellertid inte helt lyckad, vilket tvingade Wikstrand upp på operationsbordet igen i mitten av oktober. Planen var att Wikstrand skulle kunna vara tillbaka runt nyår, men efter att ha testat att gå på is under förra veckan står det nu klart att Färjestad och Wikstrand skjuter upp återkomsten på obestämd tid.

“Tårarna ville liksom inte sluta”

Enligt Wikstrand är en återkomst långt bort i tiden.

– Jag är ledsen, arg, och bedrövad över hela situationen, säger Wikstrand till Färjestads hemsida.
– Så fort jag belastar benet så hugger det och gör ont. 90 sekunder eller så räckte på is förra veckan för att veta att något är dunderknas i knät. Det var ingen bra dag och tårarna ville liksom inte sluta när jag klev av för jag visste där och då att en återkomst var långt bort. Riktigt tungt, säger han.

“Övertygade om att han kommer att bli helt frisk”

Mattias Hell, ansvarig för Färjestads medicinska team, vill inte sätta någon fast tidsplan för när Wikstrand kan vara tillbaka. Åtminstone ett par månader kommer 29-åringen dock att vara borta.

– Det är dumt att gå ut med någon tidsplan med tanke på vilka turer det här knät har tagit under året. Men helt klart är att ett par månader till är han ju borta, men vi är övertygade om att han kommer att bli helt frisk. Vi vet bara inte när, säger Hell.


TV: Erik Karlssons väg till 700 poäng

Den här artikeln handlar om: