Skärmdump: Chicago Wolves twitterkonto
AHL

Noel Gunler tvåmålsskytt i AHL

ANNONS

Noel Gunler har haft en tuff debutsäsong i AHL. Men kanske lossnade det i natt, för den svenske rookien?

Noel Gunleråkte över till Nordamerika redan i våras, och avslutade säsongen med Chicago Wolves i AHL. Han fick då vara med och vinna Calder Cup, AHL:s mästerskap, direkt.

Den här säsongen har Gunler haft det tufft. Inför nattens match mot Milwaukee Admirals hade svensken bara gjort ett mål och spelat fram till tre, på tolv matcher. Men kanske var det i natt det började lossna på allvar?

Gunler slog först till i powerplay, och utökade då Chicagos ledning till 2-0. Sen var det svensken som definitivt säkrade segern med sitt 5-2-mål i tom kasse, i slutminuterna. Matchen slutade 5-3. Gunler står nu på 3+3 efter 13 matcher den här säsongen.

Malte Strömwall fick med sig två assistpoäng från segern, och har gjort fem poäng på sina tre senaste matcher.

*****

Men den hetaste svensken i AHL är alltjämt Jesper Frödén. Han följde upp sitt hattrick från i fredags med ett nytt mål i natt. Frödén satte 2-0-målet i Coachella Valley Firebirds 4-2-seger mot Tucson Roadrunners. 

Den svenske stjärnan har gjort sju poäng på sina tre senaste matcher, och tolv poäng på de senaste sju. Totalt står han på 13+13 efter 22 spelade matcher. Han och Emil Bemström toppar den svenska poängligan i AHL.

*****

Backen Simon Lundmark satte ett av målen när hans Manitoba Moose vände 1-2 till 3-2 mot Belleville Senators.

Lundmark, som gör sin andra säsong i AHL, står på 2+6 efter 24 matcher den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL