Foto: Bildbyrån
Nyhet

Sebastian Stålberg blir nästa svensk att förlänga med Vasa Sport

ANNONS

Sebastian Stålberg är en Frölundaprofil och har vunnit två SM-guld. I dag är 32-åringen kapten för Vasa Sport – och nu står det klart att han stannar i klubben till 2025.
– Han tävlar hårt, vilket jag verkligen uppskattar, säger huvudtränaren Risto Dufva om svensken.

Jens Lööke, Axel Holmström och Simon Hjalmarsson leder Vasa Sport i offensiven och öser in poäng.

Samtidigt är det en annan svensk som leder laget både på och utanför isen. Sebastian Stålberg gör sin tredje säsong i föreningen och blev kapten inför den här säsongen.

Och nu står det klart att 32-åringen stannar i Vasa. Klubben meddelade under lördagen att man har förlängt kontraktet med svensken fram till 2025. Den här säsongen har det blivit 16 poäng på 31 matcher.

– Stålberg är en prototyp på en aggressiv och ettrig anfallare som är både grovjobbare och finesslirare i ett. Han gjorde inte så många poäng före han kom till oss, men vi visste att hans spelstil kan vara mera effektiv här, säger Risto Dufva till Sports hemsida.

Gör svenskarna sällskap i framtiden

Kontraktsförlängningen innebär att Sebastian Stålberg gör Jens Lööke, Axel Holmström och Simon Hjalmarsson sällskap även i framtiden. Samtliga fyra svenskar har nämligen redan skrivit på ett nytt kontrakt för framtiden. Något som Jens Lööke kommenterade för Hockeysverige.se i fredags.

– De kom med ett erbjudande och flera har valt att stanna. Mina linemates har också valt att stanna. Vi har som sagt spelat bra ihop och Vasa vill bygga något i längden.

Vasa ligger på en 13:e plats och har två poäng upp till en plats i slutspelet.


TV: Här gör Simon Holmström sitt första NHL-mål

Den här artikeln handlar om: