06-backen Alfons Freij sköt ett av målen i matchen.
Landslag

Småkronorna besegrade Kanada – vidare till semifinal

Småkronorna är klara för semifinal i World Junior Challenge A i Kanada. Detta efter att man under natten till lördag, svensk tid, besegrat Kanada öst med 4–1.

Småkronorna, med merparten av spelare föddda 2005, inledde World Junior A Challenge i Kanada med att förlora mot både Lettlands U19-landslag samt USA.

Nu har vinden vänt för det Anders Eriksén-ledda landslaget, då man efter veckans tidigare seger mot Kanada väst lyckades ta sin andra raka seger mot värdnationen, då man under natten till lördag, svensk tid, slog Kanada öst med 4–1.

Kanada tog en tidig ledning i matchen, men HV-talangen Hugo Pettersson kunde kvittera matchen 13 minuter in i den första perioden i powerplay. Tidigt i mittperioden gav Tom Willander Småkronorna ledningen med ytterligare ett powerplay-mål – och därefter släppte laget aldrig taget om matchen.

Möter USA i semifinal

Alfons Freij, född 2006, utökade ledningen halvvägs genom den andra perioden innan Kalle Carlsson fastställde slutresultatet till 4–1 i den tredje perioden.

Djurgårdsmålvakten Teodor Munther räddade 29 av 30 skott i matchen.

Segern innebär att Småkronorna nu kommer att ställas mot USA:s U19-landslag i semifinalen som spelas under natten till söndag, svensk tid. Småkronorna förlorade gruppspelsmatchen mot USA med 0–3.

Kanada U19 (öst) – Småkronorna 1–4
Kanada: Landon Brownlee.
Sverige: Hugo Pettersson, Tom Willander, Alfons Freij, Kalle Carlsson.