Axel Rindell.
Foto: Bildbyrån
SHL

Axel Rindell klar för Timrå

ANNONS

Tidigare i veckan bröt Axel Rindell sitt kontrakt med Toronto Maple Leafs.
Nu är den finske backen klar för SHL-spel med Timrå.

Axel Rindells kontrakt med Timrå sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Axel är en spelare med starka offensiva egenskaper med ett bra skott och en bra förstapass. Han har redan visat att han kan prestera på seniornivå över flera säsonger och även fått chansen i landslaget. Han är fortfarande ung och har en stor potential. Jag tror att han kan utvecklas väldigt bra i Timrå IK, säger sportchefen Kimmo Kapanen till klubbens hemsida.

Skrev NHL-kontrakt i våras

Rindell skrev NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs inför den här säsongen, men valde att bryta avtalet tidigare i veckan efter att bara ha fått speltid i AHL och ECHL under hösten och vintern.

– Jag är verkligen glad och ser fram emot att få vara en del av Timrå IK. Jag har hört mycket bra om klubben och människorna där. Jag gillar att Timrå försöker ta nästa steg som organisation och etablera sig i SHL. Laget ligger bra till i tabellen och en slutspelsplats är ett bra mål. Förhoppningsvis så kan vi skörda stora framgångar den här säsongen, säger Rindell.

Spelat sju a-landskamper

Den 22-årige backen har meriter från det finska juniorlandslaget och spelade säsongen 2020/21 sju a-landskamper med de finska lejonen. 

Förra säsongen producerade han 17 poäng på 42 matcher i Liiga för Jukurit och Kärpät och denna säsong gick han poänglös från sina sex AHL-matcher med Toronto Marlies, samtidigt som han gjorde fyra poäng (2+2) på fem ECHL-matcher med Newfoundland.


TV: "Det är där det felar för Luleå"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL