Småkronorna

Småkronorna besegrade Kanada - Zeb Forsfjäll hjälte

ANNONS

Efter förluster mot Lettland och USA lyckades Småkronorna i natt besegra Kanada Väst. Zeb Forsfjäll blev hjälte med två mål.

För första gången är Sverige med i turneringen World Junior A Challenge i Kanada. Sverige har valt att skicka ett lag som kommer vara ett eller två år yngre än motståndarna. Anledningen till det är att kullen, med spelare födda 2005, gått miste om mycket spel under pandemin.

De föll mot Lettland i premiären och USA - men följde upp de nederlagen med en vinst mot Kanada Väst i natt. Ett lag som hade vunnit sina matcher inför natten.

Kanada Väst tog också ledningen efter bara 1:41, men det var trots det Sverige som ledde efter den första perioden. Skellefteås Zeb Forsfjäll kvitterade efter 3:38, och Rögles Axel Hurtig gav Sverige ledningen efter 9:18. Matteo Giampa kvitterade sedan för det kanadensiska laget, innan Leksands Felix Unger Sörum gav Sverige ledningen.

Segerrycket

Inom loppet av en dryg minut i den andra periodens inledning kom sedan segerrycket. Efter 3:30 satte Frölundas Otto Stenberg matchavgörande 4-2, och 64 sekunder senare var det Zeb Forsfjäll som slog till på nytt. Efter de två målen kunde Kanada aldrig hämta sig.

Lönnlöven fick in en reducering på en starkt spelande Noah Erliden i den tredje perioden, men kom inte närmare än 3-5. HV-keepern Erliden stoppade 37 av 40 puckar i 5-3-vinsten.

Sverige ligger sist i turneringen, men vid poäng i nattens gruppavslutning mot Kanada Öst har de chansen att få spela om medaljerna i helgen.


TV: Så mycket är NHL-klubbarna värda

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL