Ny förlust för Damkronorna – krossades av Finland

Damkronorna förlorar i femnationsturneringen igen.
Rivalmötet mot Finland slutade med hisnande 7–2.

Ulf Lundbergs Damkronor inledde femnationsturneringen Ängelholm och Helsingborg med en vinst mot Tyskland, men i och med kvällens nederlag mot Finland har man nu förlorat de två följande matcherna.

Onsdagens 2–5 mot Schweiz följdes upp av en ordentlig kross under fredagkvällens möte med rivalen Finland.

– Vi tittar väldigt mycket på prestationen – men går alltid för att vinna, sade Ulf Lundberg till hockeysverige.se inför matchen och menade att det fanns positiva saker att ta med sig från nederlaget mot Schweiz.

Kanske har han inte lika mycket att ta med sig från kvällen.

Sverige tog ledningen sent i den första perioden genom Sara Hjalmarsson, men föll ihop helt och hållet i den andra.

Luleåspelarna dominerade

Ett mål efter dryga fem minuter spelade startade målkavalkaden som cirka elva och en halv minut senare slutade i 6–1 på tavlan till Finland. Flera av målen gjordes av SDHL-stjärnorna från Luleå, Viivi Vainikka, Petra Nieminen, Ronja Savolainen och Jenna Pirttijärvi

Emma Söderberg som inlett matchen i den svenska målburen klev ut i den efterföljande pausen. In kom Tindra Holm som endast släppte in ett mål i den sista perioden. Även det från en Luleåspelares klubba i Jenni Hiirikoski

Lova Blom reducerade förgäves, utan snyggade endast till siffrorna marginellt till 2–7.

TV: Historiska bytet – Jack Hughes slår rekordet