Timrå åkte på en storförlust mot Rögle.

Rögle körde över Timrå – trots manfallet: “Bra utdelning”

Rögle har haft det tungt den här säsongen medan Timrå varit ett topplag i SHL.
Men under torsdagskvällen lossnade det ordentligt för Rögle som vann med hela 6-1.
– Det är roligt att spela hockey, säger Viktor Grahn, inlånad från Kristianstad.

Det har inte varit någon rolig säsong för Rögle då laget har legat i botten av SHL-tabellen, precis ovanför kvalstrecket. Under torsdagens match mot Timrå kom Rögle även till spel utan fyra ordinarie backar då Michael Kapla saknades på grund av skadebekymmer medan Adam Engström, Erlend Lesund och Tony Sund alla iväg för landslagsspel. Därför hade Rögle lånat in två backar, Viktor Grahn och Oskar Hassel, från Kristianstad inför mötet med Timrå.

Det syntes dock inte på isen då Rögle körde över Timrå och vann med hela 6-1 hemma i Catena Arena.

Första perioden blev jämn men Rögle kunde ta ledningen i matchen då Linus Sandin skickade in ett handledsskott högt upp bakom David Rautio i målet. Det var Sandins blott tredje mål i SHL sedan han värvades till Rögle.

Fyra mål på sju skott

I den andra perioden drog dock Rögle ifrån enormt. Oskar Stål Lyrenäs satte 2-0 endast två minuter in i perioden och hemmalaget hade sedan en enorm effektivitet.

Adam Tambellini sköt 3-0 i powerplay och 35 sekunder senare kom även 4-0 då Brady Ferguson blev målskytt. Timrå bytte då målvakt, ut med David Rautio och in med Jacob Johansson igen i målet. Rögle fick sedan spela powerplay igen och Johansson fick då kapitulera direkt när Stål Lyrenäs sköt sitt andra mål i matchen.

Rögle hade därmed gjort tre mål inom loppet av tre minuter. Mellan det första och fjärde målet i perioden sköt Rögle även bara sju skott. De gjorde alltså fler mål (fyra) än vad Timrås målvakter räddade (tre) på de sju skotten.

– Sade jag att allt går in? Ja, allt och lite till, säger C Mores kommentator Patrik Westberg i sändningen.

“Det är alldeles för dåligt”

Ängelholmarna kunde då gå in i periodpausen med en 5-0-ledning.

– Det är roligt att spela hockey. Vi får bra utdelning, vi har bra stämning i laget så det är bara att kriga i 20 minuter till, säger inlånade backen Viktor Grahn till C More.

Timrå hade det dock jobbigt. De kom till kvällens match med tre raka förluster i baken och hade det även mycket tufft mot Rögle.

– Jag vet inte vad som händer. Vi blir väldigt små där ute. Vi får inte stopp på det, vi har några chanser men det ska inte behöva låta det rinna iväg så här. Det är alldeles för dåligt, vi måste göra bättre ifrån oss, säger Per Svensson i andra periodpausen.

Timrå kom sedan ut starkare i den tredje perioden och skapade återigen ett antal målchanser men Rögles målvakt Christoffer Rifalk gjorde en väldigt stark match. Till slut fick Rifalk dock se sin nolla spräckas då Robin Hanzl gjorde ett tröstmål för Timrå med drygt sex minuter kvar att spela. Precis i slutet, med blott 24 sekunder kvar att spela satte dock Marco Kasper 6-1 för att se till att Rögle skulle vinna med fem måls marginal.

Rögle bryter då sin tre matcher långa förlustsvit och tack vare de tre poängen går laget upp på den sista slutspelsplatsen med 34 poäng – lika många som Luleå. Rögle har nu fyra poäng ner till HV71 som ligger på kvalplats.

Rögle – Timrå 6–1 (1-0,4-0,1-1)

Rögle: Oskar Stål Lyrenäs 2, Linus Sandin, Adam Tambellini, Brady Ferguson, Marco Kasper.
Timrå: Robin Hanzl.

TV: "Det är där det felar för Luleå"