SHL

Bakslaget: Dennis Everberg blir borta minst en månad till

ANNONS

Comebacken dröjer för Dennis Everberg. Via sin hemsida meddelar Rögle att stjärnan åkt på bakslag i rehabiliteringen, vilket innebär att han blir borta i minst en månad till.

Dennis Everberg utgick med en skada i en match mot Oskarshamn i slutet av oktober. Den första prognosen gjorde gällande att Röglestjärnan skulle vara tillbaka i spel i mitten av november, men så blev inte fallet. 

Everberg åkte då på ett bakslag i sin rehabilitering – och nu meddelar Rögle att stjärnan åkt på ytterligare ett bakslag. Det innebär att klubben räknar bort Everberg från spel i minst en månad till.

– Det suger att inte kunna vara med. Det är på isen man vill vara och hjälpa laget vinna matcher. Men jag respekterar läkningsprocessen och försöker jobba på andra saker för att kunna vara starkare än någonsin när jag kommer tillbaka. Jag måste ha tålamod just nu, säger Everberg till klubbens hemsida.

Kan ta ännu längre tid

Både Rögle och Everberg tar höjd för att återhämtningen kan ta längre tid än bara en månad.

– Vi har inte bråttom när det kommer till det här. Men jag måste berömma Dennis för sättet han tacklar det här på. Han jobbar otroligt hårt för tillfället och ser verkligen fram emot att komma tillbaka, säger fysioterapeuten Christopher Alvengrip.

Exakt vilken typ av skada som Everberg dras med har Rögle inte gått ut med, men i samband med smällen tog sig 30-åringen mot sitt vänstra ben.

Dennis Everberg har producerat sju poäng (1+6) på 14 matcher i SHL den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL