NHL

Galna målfesten – bytte ledning fem gånger

ANNONS

Vegas Golden Knights och Winnipeg Jets hade en riktig holmgång. Då blev William Karlssons mål i tom kasse avgörande, när Vegas vann med 6-5.
– Det tar dig tillbaka till juniorhockey-dagarna när det är fram och tillbaka på det sättet, säger Vegas huvudtränare Bruce Cassidy.

Det var en svängig match mellan Vegas och Winnipeg där lagen bytte ledningen med varandra fem gånger om. Det blev målrikt där Golden Knights tillslut tog hem segern med 6-5, efter ett matchavgörande mål av William Karlsson.

Samtidigt stod Jets stora stjärna, Mark Scheifele för ett hattrick och Vegas dito Jonathan Marchessault för två viktiga mål i den tredje perioden.

Det var just Scheifele som öppnade målskyttet efter nio minuter. Daniil Miromanov kvitterade med sitt första NHL-mål innan Mark Stone gav Vegas ledningen. Morgan Barron kvitterade i början av den andra perioden bara för att se Mark Stone göra sitt andra och återge ledningen till Golden Knights. Men Sam Gagner och Mark Scheifele såg till att vända på det igen och ge Winnipeg ledningen i början av den tredje perioden.

– Det var bara fram och tillbaka. Vi gjorde ett och släppte på gasen och så kom de tillbaka och fick liv igen. De är ett bra lag av en anledning. När vi fick ledningen började de trycka på oss, säger hattrick-skytten till NHL.com.

Västra konferensens två bästa lag

I den tredje perioden var det exakt det som hände. Två mål av Marchessault återgav ledningen till Vegas. Då klev William Karlsson fram och satte dit 6-4 med en och en halv minut kvar. Målet i tom kasse var bara av akademiska skäl, trodde många.

Men när Mark Scheifele fullbordade sitt hattrick med två sekunder kvar innebar det att svensken faktiskt fick det matchavgörande målet.

– Det var en grym hockeymatch. Det kunde ha svängt åt vilket håll som helst. Vi krigade hårt i kväll. Vi visade att vi kan spela jämnt med dem och ligans bästa lag, och vi kommer att stanna där och kriga, säger Jets huvudtränare Rick Bowness

Chandler Stephenson, Vegasforwarden, förtjänar också ett omnämnande efter fyra assist. Winnipeg har imponerat under säsongen och är det näst bästa laget i den västra konferensen sett till poängsnitt, bara bakom just Golden Knights.


TV: "Spelaren som gör skillnad så att FBK kan slåss om guldet"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch