Rhett Rakhshani.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån
Nyhet

Rhett Rakhshani avslutar karriären – efter allvarlig sjukdom i familjen

ANNONS

Rhett Rakhshani sköt två mål för Grizzlys Wolfsburg i en match under gårdagen.
Nu meddelar tidigare SHL-profilen att han lämnar klubben och avslutar karriären efter att ha fått besked om en allvarlig sjukdom inom familjen.
– Vi är alla väldigt upprörda och ledsna. Beskedet om sjukdomen kom som en stor chock för oss alla, säger Wolfsburgs sportchef Karl-Heinz Fliegauf.

Under tio år var Rhett Rakhshani en stjärna och stor profil inom SHL då han spelade 428 matcher för sex olika klubbar samt vann SM-guld med Växjö 2015 och Frölunda 2019. 

Han spelade senast i Djurgården men efter att klubben åkt ut ur SHL så flyttade Rakhshani till Tyskland för spel i Grizzlys Wolfsburg. 

Nu meddelar dock klubben att Rhett Rakhshani lämnar klubben med omedelbar verkan och avslutar sin ishockeykarriär – bara dagen efter att han blivit tvåmålsskytt i en match för Wolfsburg. Enligt klubben är beslutet fattat på grund av en allvarlig sjukdom inom hans familj.

– Vi är alla väldigt upprörda och ledsna. Beskedet om sjukdomen kom som en stor chock för oss alla. Vi har full förståelse för Rhetts beslut att från och med nu ägna sin kärlek, tid och ansträngning enbart till sin familj. Vår djupaste sympati går till hans familj, som vi önskar inget annat än det bästa och kommer att finnas vid deras sida hela tiden, säger sportchefen Karl-Heinz Fliegauf på klubbens hemsida.

“Vill fortfarande inte tro att det är sant”

Instagram skriver Rhett Rakhshani att hans fru nyligen diagnostiserats med tarmcancer. 

“Jag vill fortfarande inte tro att det är sant men vårt liv vändes just upp och ner. Min vackra fru har nyligen diagnostiserats med tarmcancer som också har spridits sig till hennes lungor och lymfkörtlar. Det har varit väldigt jobbiga och emotionella veckor sedan vi fick beskedet. Nu har vi beslutat oss för att resa hem till Kalifornien för att ta den här striden på hemmaplan”, skriver Rakhshani. 

Under sin ishockeykarriär gjorde Rhett Rakhshani sju NHL-matcher, 120 AHL-matcher, 428 SHL-matcher och 21 matcher i tyska DEL. Han vann SM-guld två gånger och blev CHL-mästare två gånger.

 


TV: "Det är där det felar för Luleå"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games