Carl Söderberg och Fredrik Händemark
Foto: Bildbyrån
SHL

Fredrik Händemark ersätter Carl Söderberg som Malmös kapten

ANNONS

Efter en tung säsongsinledning väljer Malmö Redhawks att göra förändringar kring kaptensuppsättningen. Carl Söderberg får därmed kliva ned som lagkapten, då Fredrik Händemark nu tar över rollen.
– Givetvis är jag besviken men respekterar klubbens beslut, säger Söderberg på klubbens hemsida

Det går tungt för Malmö Redhawks som nu har sex raka förluster i bagaget, och just nu befinner sig på jumboplatsen i tabellen. Nu vill klubben bryta den negativa trenden och se förändring framöver. 

Den förändringen ser ut att börja med en omvärdering kring kaptensuppsättningen, då klubben nu väljer att avsätta Carl Söderberg, och istället överlåta kaptensbindeln till Fredrik Händemark.

– Jag hade gärna fortsatt att leda laget som lagkapten. Givetvis är jag besviken men respekterar klubbens beslut, säger Söderberg på klubbens hemsida.

“Bästa lösningen för både Carl och för gruppen”

Även Oliver Lauridsen ansluter nu till kaptensgruppen, som lagets tredje assisterande kapten, där Emil Sylvegård och Christoffer Forsberg finns sedan tidigare.

– Efter att vi utvärderat hösten har vi tagit ett beslut som vi tror är den bästa lösningen för både Carl och för gruppen. Vi välkomnar in Fredrik Händemark som ny lagkapten samt Oliver, som också varit en del av vår kaptensuppsättning förr, säger sportchefen Björn Liljander om förändringarna.

Händemark återvände till Malmöklubben inför säsongen efter spelat en säsong utomlands med SKA St. Petersburg. Denna säsongen har centern noterats för 14 (6+8) poäng under sina 25 inledande matcher.


TV: "Det är hår som flänger överallt och tänder som saknas"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL