NHL

Alexander Ovetjkins nya milstolpe: 800 mål

ANNONS

Han jagar Wayne Gretzky för att ta över målrekordet i NHL-historien. I natt kom Alexander Ovetjkin närmare genom ett hattrick mot Chicago i 7-3-segern – som innebar att han nu har gjort över 800 mål i sin NHL-karriär. En milstolpe endast två spelare tidigare har klarat av.
– Det är det bästa sällskapet du kan tänka dig när du börjar spela hockey, säger superstjärnan efter bedriften. 

Alexander Ovetjkin fortsätter att ösa in mål och har den här säsongen gjort 20 mål på 34 matcher.

I natt blev det ett hattrick för 37-åringen, som då kom upp i den magiska gränsen 800 mål. En milstolpe som endast två tidigare spelare har uppnåt. Det handlar om två legendarer i Gordie Howe och Wayne Gretzky. Där den sistnämnda är etta i alla tiders-skytteliga på 894 mål.

För den ryske stjärnan är frågan om han hinner upp dit. Men vid 37 års ålder visar då han inga tecken på att sakta ner, och det är bara två mål till som behövs för att gå ikapp och förbi Mr. Hockey. 

– (800 mål) är ett stort nummer. Det är det bästa sällskapet du kan tänka dig när du börjar spela hockey, att vara sammankopplad med Gordie. Åttahundra, jag är den tredje personen att någonsin göra så många mål. Så utan mina lagkamrater, organisationen, supportrarna och min familj hade jag aldrig kommit upp i det numret, säger den "Great Eight till NHL.com.

Hyllas av tränaren

Hyllningarna fortsatte att strömma in och Capitals huvudtränare Peter Laviolette var imponerad.

– När någon har en karriär med 200 mål, det är en grym karriär. Men 800 är något annat och jag tror att alla är glada för hans skull. Det var bara otroligt att vara bakom bänken och få vara med om det, få vara med och skriva historia.

Matchen slutade 7-3 till Washington som körde över sorgebarnet Chicago.

Målskyttar:

Chicago: Tyler Johnson, Jonathan Toews och Max Domi.

Washington: Alexander Ovetjkin x3, Trevor van Riemsdyk, Nic Dowd, Anthony Mantha och Dmitri Orlov.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL