Sara Hjalmarsson blev tvåmålsskytt.
Landslag

Damkronorna vinner premiärmatchen i hemmaturneringen

Damkronorna får en bra start på hemmaturneringen.
Det blev nämligen seger i premiärmatchen mot Tyskland med 4-1 efter att Sara Hjalmarsson skjutit två mål.

Under tisdagen inleddes femnationsturneringen i Ängelholm/Helsingborg och Damkronorna spelade sin första match mot Tyskland under kvällen.

På Olympiarinken i Helsingborg fick då Sverige en bra start på hemmaturneringen genom att vinna den första matchen med 4-1.

De blågula tog ledningen innan ens fyra minuter spelats då collegeforwarden Sara Hjalmarsson satte 1-0. Halvvägs in i den första perioden kvitterade dock Tyskland och strax därefter tog förbundskaptenen Ulf Lundberg timeout. Det blev inga fler mål och ställningen var 1-1 efter 20 spelade minuter.

I den andra kom då Damkronorna ut starkt och återtog ledningen. Återigen var det Sara Hjalmarsson som klev fram som målskytt. Senare i perioden kom också 3-1 då tidigare Brynässtjärnan Josefin Bouveng, som nu spelar på college, gjorde mål.

Sverige utökade även sin ledning och satte spiken i kistan med åtta minuter kvar att spela av matchen då Luleås Lisa Johansson satte 4-1.

Damkronornas nästa match i turneringen spelas under onsdagen då Schweiz står för motståndet i Ängelholm.

Sverige – Tyskland 4–1 (1-1,2-0,1-0)

Sverige: Sara Hjalmarsson 2, Josefin Bouveng, Lisa Johansson.
Tyskland: Theresa Wagner.

Sportanalytikern: Så mycket är NHL-klubbarna värda