Alexander Bröms.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Landslag

Alexander Bröms blir förbundskapten i Österrike

ANNONS

Alexander Bröms har varit sportsligt ansvarig i Leksands SDHL-lag sedan förra säsongen. Nu blir 32-åringen förbundskapten för det österrikiska damlandslaget, meddelar Österrikes ishockeyförbund.

Via sin hemsida meddelar Österrikes ishockeyförbund att svenske Alexander Bröms tar över jobbet som förbundskapten för landets damlandslag.

– Vi förlitar oss nu på en ung och ambitiös tränare som redan har mycket erfarenhet av damhockey. Utifrån våra diskussioner är jag övertygad om att han är rätt person för det här laget. Han är en mycket bra kommunikatör och har även väldigt bra referenser från Sverige, säger general managern Martin Kogler till förbundets hemsida.

Spelar B-VM i april

32-åringens första uppdrag med Österrike blir i mellandagarna, då landslaget samlas för läger i Telfs och Innsbruck. I april spelar Österrike B-VM i Kina, där man gör upp om en plats i A-VM där det österrikiska landslaget aldrig tidigare spelat.

I SDHL återfinns fyra österrikiska spelare den här säsongen, däribland Brynäs poängspruta Anna Meixner som öst in 37 poäng (18+19) på 20 matcher.

Har jobbat i svenska landslag

Bröms har tidigare varit förbundskapten för de svenska U16- och U18-landslagen på damsidan. Han var även assisterande förbundskapten i Damkronorna under VM 2019.

32-åringen har två säsonger som huvudtränare i Leksands SDHL-lag på meritlistan och hoppade även in på tränarbänken under slutskedet av förra SDHL-säsongen, innan han återgick till sitt jobb som sportsligt ansvarig inför den här säsongen. Bröms kommer att fortsätta med sitt jobb inom Leksand parallellt med arbetet med det österrikiska landslaget.


Svep: Målen från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games