Niklas Persson.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
SHL

Niklas Persson lämnar Linköping efter säsongen

ANNONS

Linköping och Niklas Persson kommer att gå skilda vägar efter säsongen. 
I stället kommer Peter Jakobsson att bli sportsligt ansvarig för SHL-laget. 
– Jag vill tacka Niklas för hans arbete och det engagemang han har lagt ner i jobbet varje dag, säger klubbdirektören Niclas Björkman till klubbens hemsida

Niklas Persson har varit general manager för Linköping HC sedan 2019 men nu står det klart att parterna inte kommer att fortsätta sitt samarbete efter årets säsong. 

På sin hemsida skriver klubben att Persson kommer att lämna klubben då hans avtal går ut efter säsongen. Enligt LHC har “parterna gemensamt kommit fram till att inte förlänga kontraktet”. 

– Jag har tillbringat större delen av min karriär i LHC i olika roller och trivts otroligt bra. Jag önskar LHC all framgång i framtiden, säger “Pajen” till klubbens hemsida.

“Niklas har gjort ett väldigt bra jobb”

Inför säsongen plockade Linköping in Peter Jakobsson som ny sportchef och från och med nästa säsong kommer han att bli ny sportsligt ansvarig för SHL-laget.

– Niklas har gjort ett väldigt bra jobb under sina år som General Manager. Man ska vara medveten om de förutsättningar som han har haft, då han till en början ärvde ett stort antal kontrakt och därefter gick vi in i en oviss tid med pandemin. Jag vill tacka Niklas för hans arbete och det engagemang han har lagt ner i jobbet varje dag och som jag vet att han kommer att fortsätta göra, fram tills dess att avtalet går ut efter säsongen, säger Niclas Björkman, Klubbdirektör i LHC.

Linköping skriver även att de planerar för att göra en ombyggnation av av den sportsliga organisationen då de vill ha en sportchef vardera för SHL- och SDHL-laget samt Akademi och ungdomsverksamheten.


TV: Malmös sportchef Björn Liljander gästar Studio Oddset

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games