Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Marcus Johansson hjälte – när Aleksandr Ovetjkin nådde mäktig milstolpe

Washington vann nattens möte med Seattle. Detta efter att Marcus Johansson skjutit det matchvinnande målet – och Aleksandr Ovetjkin nått en mäktig milstolpe.
– Det var kul att se en puck gå in, säger Johansson till NHL.com.

Washington vann nattens möte med Seattle med 4–1, men hemmalaget fick ingen rolig start på matchen då Krakens svenske back Adam Larsson bröt sin 20 matcher långa måltorka genom att öppna målskyttet och göra den första periodens enda mål.

Målet var Larssons tredje för säsongen.

Capitals skulle emellertid se till att vända på matchen i den andra perioden. Först kvitterade Anthony Mantha drygt fem minuter in i mittakten, innan svenske Marcus Johansson lyfte in det matchvinnande 2–1-målet efter en fin uppåkning av lagkamraten Sonny Milano.

– Det var bra gjort av Sonny. Både jag och han blev nog förvånade att det bara var en spelare kvar i deras zon och Sonny gjorde det bra. Det var kul att se en puck gå in, säger Johansson till NHL.com.

Mäktig milstolpe för Ovetjkin

Aleksandr Ovetjkin punkterade matchen med sitt 4–1-mål i tom målbur i den tredje perioden och noterades därmed för sitt 52:a mål i tom målbur i NHL-karriären. Bara Wayne Gretzky (56 har gjort fler)

– Jag trodde att han hade fler. Målgörare brukar befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Jag är glad för hans skull, säger lagkamraten Lars Eller.

Målet var även Ovetjkins 500:e mål i numerärt likaläge, vilket innebär att han är den blott fjärde spelaren genom alla tider att nå den mäktiga milstolpen. Bara Gretzky (617), Gordie Howe (566) och Jaromír Jágr (538) har tidigare nått den milstolpen.

Ovetjkin har bara fyra mål kvar till den magiska 800-målsgränsen i NHL och har nu 98 mål upp till Wayne Gretzky (894) på förstaplatsen i NHL:s skytteliga genom alla tider.

Washington Capitals – Seattle Kraken 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)
Washington: Anthony Mantha (7), Marcus Johansson (6), Lars Eller (5), Aleksandr Ovetjkin (16).
Seattle: Adam Larsson (3).