Studio Oddset Hockey

TV: Björn Liljander ger Tomas Kollar sitt stöd

ANNONS

Malmös förlustrad och jumboplacering i SHL har fått många att ifrågasätta om Tomas Kollar är rätt man att coacha laget. I Studio Oddset Hockey ger sportchefen Björn Liljander Kollar och hans tränarstab sitt fulla stöd.
– Det kommer att krävas tid och tålamod och från min sida vill jag ge tränarna det, säger Liljander.

Malmö Redhawks inledde årets SHL-säsong med att vinna fyra av de fem första matcherna. Därefter har det gått desto tyngre. Knappt halvvägs in i grundserien ligger laget sist i tabellen efter att ha inkasserat två segrar på sina tio senaste matcher.

I veckans Studio Oddset Hockey från Svenska Spel är Malmös nye sportchef Björn Liljander gäst. För Fredrik Warg, Mikael Tellqvist och Uffe Bodin i panelen berättar 40-åringen om de utmaningar han och klubben står inför i och med det prekära läget. En sak är han dock tydlig med: det finns inga planer på att sparka tränaren Tomas Kollar, vilket experter som Radiosportens Per Svartvadet förutspått.

– Min ambition när jag kom till Malmö var att bygga något över tid, bygga en hållbar verksamhet och en vinnande kultur över tid. Det är ingenting som vi gör på ett halvår eller över en natt. Det kommer att krävas tid och tålamod och från min sida vill jag ge tränarna det, säger Liljander.

I Studio Oddset Hockey blir det även fokus på Luleås nyförvärv Tomi Sallinen och Mario Kempe samt Djurgårdens beslut att plocka in Johan Garpenlöv som ny tränare efter sparkade Joakim Fagervall. Dessutom hyllas Skellefteå AIK för sin starka form.

Se hela det senaste avsnittet av Studio Oddset Hockey i videospelaren nedan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL