JVM 2023

Anton Olsson petades från JVM: "Det är piss"

ANNONS

Han fanns med i JVM-laget både förra vintern och i somras. När Magnus Hävelid under gårdagen presenterade sitt JVM-lag ställdes emellertid Anton Olsson utanför truppen.
– Klart att det är piss, säger Olsson till Norran.

Åtta backar fanns med i den JVM-trupp som förbundskaptenen Magnus Hävelid under gårdagen presenterade. En av dessa var dock inte Anton Olsson.

Skellefteåbacken fanns med i förra vinterns JVM-lag och spelade även sommarens turnering i Edmonton, men tog inte plats i turneringen när det var hans årskulls (2003) tur att spela.

– Det är väl klart att det är piss. Man vill alltid vara med och representera sitt land, så det känns tråkigt, säger Olsson till Norran.

“En chans att fokusera på Skellefteå”

19-åringen fanns med i det svenska JVM-lag som vann brons i Edmonton i somras, där ha gjorde totalt fyra matcher efter att ha inlett turneringen med en skada. Han spelade även de två matcher som Juniorkronorna hann spela i förra vinterns JVM-turnering innan turneringen avbröts på grund av coronapandemin.

– Nu får jag en chans att fokusera på Skellefteå AIK och SHL i stället, konstaterar Olsson.

Olsson lämnade Malmö för spel i Skellefteå inför den här säsongen och har under säsongen till största del varit lagets sjundeback. På 17 matcher i SHL har han noterats för en assist och i CHL står 19-åringen noterad för ett mål och en assist på åtta matcher.


TV: "Orolig att Malmö inte klarar av det här"


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL