Vännäs HC förlorade mot Teg

Ryck i sista perioden avgjorde för Teg borta mot Vännäs

En jämn match mellan hemmalaget Vännäs och gästande Teg avgjordes först i tredje perioden. Då drog Teg ifrån och vann matchen i HockeyEttan norra med 3-1 (0-0, 0-0, 3-1).

Tegs lagledare Linn Flennersjö:

– Väldigt skönt att få ta tre poäng idag då matchen stod och vägde ganska länge. När vi får in första målet får vi lite islossning och kan hålla det till slutsignal.

Första perioden blev mållös.

Andra perioden blev mållös. Teg tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 10.33 genom Simon Rodling, och gick upp till 0-2 innan Vännäs svarade.

Innan matchen var över hade Teg gjort 1-3.

Vännäs har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Teg har tre vinster och två förluster.

Med en omgång kvar är Vännäs på åttonde plats i tabellen, och Teg är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Vännäs är Kiruna AIF. Teg tar sig an Sundsvall hemma. Båda matcherna spelas söndag 11 december 16.00.

TV: De mest underskattade NHL-svenskarna just nu