Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Oskar Lindblom sköt sitt första mål i San Jose Sharks

ANNONS

Det tog 27 matcher, men nu vet Oskar Lindblom hur det känns att göra mål i San Jose Sharks-tröjan. Svenskens mål hjälpte dock föga när Sharks 3–6-förlorade mot Buffalo Sabres.

Puckarna har inte direkt studsat med Oskar Lindblom under dennes första tid som en San Jose Shark. Inför nattens match mot Buffalo Sabres hade den 26-årige svensken spelat 26 matcher och skjutit 24 skott på mål utan att spräcka sin målnolla i Sharks – men i nattens möte med Buffalo kom äntligen Lindbloms första fullträff.

I den tredje perioden kunde Lindblom trycka in en backhand bakom Ukko-Pekka Luukkonen från nära håll och därmed reducera matchen till 3–5 med drygt åtta minuter kvar att spela. 

Sex förluster på sju matcher

Det hjälpte dock föga för Sharks, som i slutändan förlorade matchen med 3–6. För Sharks var förlusten lagets sjätte på de sju senaste matcherna.

– De ville det mer än oss, säger Lindblom till The Mercury News.
– När man förlorar matcher så vill man bara vinna så pass mycket att man överarbetar saker, i stället för att bara spela enkelt och hålla sig till systemet. Det är inte enkelt när alla vill vinna.

Dahlin vann stjärnkampen mot Karlsson

I hemmalaget Buffalo stod Rasmus Dahlin för två assist. Den svenske 22-åringen har nu producerat 29 poäng (8+21) på 24 matcher och jagar alltjämt Erik Karlsson, som stod för en assist för Sharks i matchen, i toppen av backarnas poängliga (34 poäng).

Även Victor Olofsson skrev in sig i poängprotokollet för Sabres med en assistpoäng på Jack Quinns 4–2-mål i den andra perioden.

Buffalo Sabres – San Jose Sharks 6–3 (1–2, 3–0, 2–1)
Buffalo: Jack Quinn 2 (6), Tage Thompson (16), JJ Peterka (6), Jeff Skinner (12), Alex Tuch (12).
San Jose: Nick Bonino (1), Kevin Labanc (5), Oskar Lindblom (1).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL