Riley Sheahan lämnar Buffalo.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Riley Sheahan och Buffalo Sabres bryter kontraktet

ANNONS

Buffalo Sabres tänkte skicka forwarden Riley Sheahan till farmarlaget. I stället väljer nu parterna att bryta kontraktet.
– Han pratade med mig för några dagar sedan och sade att han inte kände sig bekväm med att ansluta till Rochester, säger general managern Kevyn Adams till The Athletic.

Buffalo Sabres skrev i somras ett ettårigt tvåvägskontrakt med Riley Sheahan. Den 30-årige forwarden spenderade merparten av fjolårssäsongen i NHL med Seattle Kraken, men fick finna sig i att inleda årets säsong i farmarligan med Rochester Americans.

I mitten av november kallades Sheahan upp till Buffalo Sabres och har totalt gjort två matcher med Sabres denna säsong, men någon fler kommer det inte att bli. När Sabres ville skicka tillbaka 30-åringen till farmarlaget så valde Sheahan och Sabres i stället att gå skilda vägar.

“Har reflekterat och tänkt mycket”

Under gårdagskvällen placerades han på unconditional waivers med avsikt att bryta kontraktet.

– Han har reflekterat och tänkt mycket på sin karriär och sitt förflutna. Han pratade med mig för några dagar sedan och sade att han inte kände sig bekväm med att ansluta till Rochester. Ärligt talat så är detta varför vi vill göra saker på rätt sätt och bygga relationer med varje spelare, så att vi kan ha ärliga diskussioner, säger Sabres general manager Kevyn Adams till The Athletic.

Sheahan är nu ute efter en mer stabil tillvaro.

– I det skede hans karriär är i nu så måste han vara väldigt ärlig mot sig själv och var hans karriär är på väg. Det är inte alltid lätt, säger Adams.

Adams vill inte kommentera Sheahans framtid, men enligt The Athletic kan alternativ finnas i andra ligor än NHL. 


SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM