Yohann Auvitu.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
KHL

Yohann Auvitu lämnar KHL-klubben Neftekhimik Nizhnekamsk

ANNONS

Inför årets säsong flyttade Yohann Auvitu till Ryssland och stoppades sedan från landslagsspel hos det franska landslaget.
Nu står det klart att han släpps av KHL-klubben Neftekhimik Nizhnekamsk efter att ha satts upp på waivers. 

De flesta spelare valde att avstå från KHL-spel efter att Ryssland invaderade Ukraina i februari, ett krig som fortfarande pågår tio månader senare. Trots det var det ändå ett antal icke-ryska spelare som valde att skriva på för lag i KHL, däribland sju svenskar. 

För de flesta spelarna som skrev på i KHL har de blivit straffade genom att stängas av/stoppas från spel i sina respektive landslag. Det hände också den tidigare Luleåbacken Yohann Auvitu då han skrev på för Neftekhimik Nizhnekamsk inför säsongen. I och med flytten till Ryssland skulle därmed Auvitu uteslutas från det franska landslaget.

Fransmannen har dock inte lyckats prestera efter flytten till KHL och på 20 matcher gjorde han endast tre poäng. För ett par dagar sedan sattes han då upp på waivers av Neftekhimik Nizhnekamsk och gjordes tillgänglig för att bli upplockad av ett annat KHL-lag. Ingen valde dock att ta över Auvitus kontrakt och nu står det därför klart att han släpps av den ryska klubben och är tillgänglig på marknaden. Det återstår då att se om han kommer att släppas in i det franska landslaget igen då han inte längre spelar i KHL. 

Den 33-årige backen har tidigare i karriären spelat 18 SHL-matcher för Luleå samt 58 NHL-matcher för New Jersey Devils och Edmonton Oilers. Han har även gjort många år i Finland och där utsågs han 2016 till ligans bästa back.


SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 12 maj
12:20 Finland - Storbritannien VM
20:20 Österrike - Schweiz VM
20:20 Sverige - Polen VM
måndag 13 maj
16:20 USA - Slovakien VM
tisdag 14 maj
20:20 Kanada - Österrike VM