Rasmus Bengtsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Uppgifter: Rasmus Bengtsson lånas ut till Oskarshamn

ANNONS

Med Niklas Hjalmarssons intåg i HV71 har SHL-nykomlingen tio backar på a-lagskontrakt. Nu rapporterar Örnsköldsviks Allehandas reporter Mattias Persson att Rasmus Bengtsson kommer att lånas ut till Oskarshamn.

HV71 har en minst sagt välfylld backsida. Sedan Niklas Hjalmarssons intåg i laget har SHL-nykomlingen inte mindre än tio backar under SHL-kontrakt, vilket gör att konkurrensen om platserna på blålinjen är i det närmaste mördande.

Rasmus Bengtsson fanns inte med i HV71:s match mot Skellefteå i torsdags – och för att lätta på backtrycket i Jönköping ser nu den 29-årige backen ut att lånas ut från klubben.

Poängbäste back i Djurgården förra säsongen

Enligt Örnsköldsviks Allehandas reporter Mattias Persson kommer Bengtsson att lånas ut till SHL-konkurrenten Oskarshamn.

Bengtsson hämtades in till HV71 från degraderade Djurgården inför den här säsongen. Den 29-årige backen var Stockholmslagets poängbäste back den gångna säsongen med 17 poäng (5+12) på 50 matcher i SHL samt ytterligare två poäng (0+2) på fyra matcher i kvalet mot Timrå.

I HV71 har det hittills inte blivit någon poäng på de tolv SHL-matcher han spelat för klubben.


TV: "Jag skulle vilja få in en Daniel Rahimi i MoDo"

Den här artikeln handlar om: