Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Linus Ullmark utgick skadad – när Boston Bruins slog NHL-rekord

Under fredagskvällen, svensk tid, slog Boston rekordet för den längsta segersviten på hemmaplan under en säsongsinledning då man övertidsbesegrade Carolina med 3–2. Tyvärr, för Bruins del, tvingades Linus Ullmark lämna matchen med en skada.

Boston Bruins starka inledning på säsongen har nu nått historiska höjder.

När laget under gårdagskvällen lyckades vända ett 0–2-underläge till en övertidsseger med 3–2 inkasserade laget sin tolfte raka seger på hemmaplan – och slog därmed NHL-rekord.

De tolv segrar som Bruins radat upp är den längsta segersvit på hemmaplan som ett lag inlett en säsong med. Tidigare hade Chicago Blackhawks (1963) och Florida Panthers (2021) vunnit elva raka hemmamatcher under starten av sina säsonger.

– Det här är ett Original Six-lag, så alla rekord som du kan slå som lag är väldigt speciellt bara för att klubben har så lång historia. Vi visste så klart om det inför matchen och den här gruppen är grym. Vi tog över matchen i den tredje perioden, då vi började spela på rätt sätt. Vi tröttade ut dem, säger matchhjälten David Pastrnak till NHL.com.

Ullmark utgick skadad

Det fanns dock smolk i glädjebägaren under fredagskvällen. Drygt sex minuter in i den tredje perioden tvingades lagets svenske succémålvakt Linus Ullmark att lämna matchen med en överkroppsskada.

– Vi är rätt säkra på att han är okej, säger tränaren Jim Montgomery till NESN.

Montgomery träffade Ullmark efter segermatchen och enligt Boston-tränaren ska Ullmarks skadestatus vara “dag-för-dag”. Den svenske målvakten har spelat 15 matcher den här säsongen och står noterad för en räddningsprocent på imponerande 93,5 procent – vilket är den bästa noteringen i ligan.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 3–2 e. sd (0–2, 1–0, 1–0, 1–0)
Boston: David Krejci 2 (8), David Pastrnak (14).
Carolina: Stefan Noesen (3), Jesperi Kotkaniemi (2).