Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

William Karlsson slog till med konstmål i Vegas segermatch

ANNONS

William Karlsson var på bra spelhumör i natt. “Wild Bill” bjöd hemmapubliken på riktigt hockeygodis när han överlistade Ottawa-målvakten Cam Talbot med en backhand från den vänstra tekningscirkeln – utan att titta mot målet.

Det var tidigt i den tredje perioden i nattens möte med Ottawa Senators som William Karlsson beslöt sig för att bjuda hemmapubliken i T-Mobile Arena på lite hockeygodis.

Efter att ha fångat upp pucken just innanför offensiv blålinje utmanade Karlsson motståndarbacken Lassi Thomson. I höjd med den vänstra tekningscirkeln satte svensken sedan stopp, innan han snurrade ett halvt varv och utan att titta mot Cam Talbot i Ottawa-målet avlossade ett stenhårt handledsskott som Senators-målvakten inte mäktade med att stoppa.

– Det där är en raket från William Karlsson, utbrast kommentatorn i matchen efter svenskens delikatess.

Målet betydde 3–1 till Vegas i matchen och var Karlssons femte fullträff för säsongen. Totalt har “Wild Bill” producerat tio poäng på 21 matcher för Vegas den här säsongen. 

Golden Knights lyckades till slut vinna matchen med 4–1 efter att även Mark Stone, William Carrier och Jack Eichel nätat, medan Jake Sanderson sköt Senators enda mål i matchen.

Vegas Golden Knights – Ottawa Senators 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
Vegas: Mark Stone (9), William Carrier (7), William Karlsson (5), Jack Eichel (11).
Ottawa: Jake Sanderson (1).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM