Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån (Montage)
Intervju

Fredrik Söderström om Malmös ras: "Ett ganska slätstruket lag"

Malmö tippades i botten inför säsongen, men med en stark inledning på säsongen såg laget ut att motbevisa sina tvivlare. Nu har laget dock rasat igenom SHL-tabellen – och får återigen fokusera på att släcka bränder i tabellens bottenskikte.
– Jag har sett några matcher senaste tiden där jag verkligen har funderat över vad Malmö egentligen har för identitet, säger C Mores expert Fredrik Söderström till hockeysverige.se.

Malmö inledde säsongen i SHL på nästintill bästa sätt och såg ut som ett givet slutspelslag. Men något har hänt och laget har rasat igenom den ganska jämna tabellen och är helt plötsligt ett lag som tycks få slåss för att undvika negativt kval. Nu är det långt kvar av serien och mycket kan ännu hända, men laget måste nu börja hitta vägar att vinna matcher. Främst då genom att höja sin prestation. 

– Jag var positivt överraskad av starten. Där tyckte jag att man uppträdde med energi och det fanns en tydlighet i spelet. Något som jag också uppfattat att många i och runt Malmö kommunicerat: ”Nu är vi där vi vill vara, vet vad vi ska göra, är konsekventa”. Jag tänkte: ”Är det så enkelt, att ett nytt budskap har hamrats in helt plötsligt?” säger C Mores expert Fredrik Söderström till hockeysverige.se och fortsätter:
– Sedan har det där sakta men säker planat ut. Jag tycker Malmö har gått från den positiva överraskningen till en slät profil. Jag har sett några matcher senaste tiden där jag verkligen har funderat över vad Malmö egentligen har för identitet. Jag tycker inte att den finns där och att prestationerna varit för dåliga. 
– Jag räknar nu Malmö som ett av lagen som kommer få slåss med näbbar och klor för att inte vara i botten. 

Vill se mer av stjärnan

Carl Söderberg är tänkt att leda Malmö på isen, men Fredrik Söderström tycker att han, så här långt, har fört en ganska anonym tillvaro. 

– Jag ser inte Carl tillräckligt mycket i matcherna. Det är ett dilemma för Malmö. I ett ganska slätstruket lag är man ganska beroende av att någon går främst. Inte bara i omklädningsrummet, att du säger rätt saker där, utan framför allt måste du göra det genom handling på isen. 
– Det tycker jag vi sett glimtar av sedan han kom tillbaka till svensk hockey, men för Malmös del räcker det inte att det bara sker lite då och då. Det måste vara kväll efter kväll efter kväll, men det har vi inte sett. 
– Jag tror det finns ett gäng yngre killar i Malmö som kan ha behov av att någon eller några verkligen går först. Att man inte har någon härförare i spelet just nu är ett problem för Malmö.  

Carl Söderberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

Kan du se någon spelare i Malmö som idag leder laget?
– Nej. Och det kanske är lite av dilemmat. Malmö har ett okej SHL-lag. Jag tycker inte att man kan prata om, vilket inte någon gjorde innan säsongen, Malmö som ett topplag. Snarare var det många som hade sina funderingar kring botten. 
– Sedan fick Malmö en start som var bra och kanske förändrade mångas uppfattning ”Okej, Malmö har hittat någonting”. 
– För mig är det en fråga om att du ska ha rätt material, rätt spelidé och den här energin och trycket. Just nu ser jag ingen av dom parametrarna. Därför blir Malmö ett blekt gäng just nu och jag tror man har stora utmaningar framför sig. 

“Malmö och Kollar får bekänna färg”

Tomas Kollar kom in som head coach i slutet av förra säsongen och har den här säsongen fått uppgiften att leda ett långt ifrån självspelande piano, men Fredrik Söderström ser inte att det skulle vara någon lösning att lyfta bort Kollar från sitt jobb. 

– Jag hör mycket gott om Kolla, men jag känner inte honom personligen. Av det jag hört är att han är en bra människa och duktig hockeytränare. Det är innebär inte per automatik att du då klarar av ett så pass utsatt jobb som det faktiskt är att vara SHL-tränare. 
– Jag tycker det är modigt att han klev på det, men jag är inte säker på att han och hans omgivning… Det är ändå en ganska stor utmaning och det finns lättare lag att jobba med där strukturen sitter och har ledande spelare som kväll efter kväll levererar. Jag tror det är en tuffare utmaning att träna 
– Malmö och Kollar får bekänna färg just nu. Han har en ganska diger uppgift framför sig. Sedan tillhör jag dom som inte tänker att byta tränare som första steg, säger Fredrik Söderström som fortsätter med att utveckla hur han ser på jobbet som tränare på SHL-nivå:
– Jag tror man underskattar värdet av erfarenhet, rutin och den här räven bakom örat. Tittar du bland tränarna i SHL idag är det många som har väldigt mycket rutin. Det är sammansvetsade ledarstaber och det här är saker som hänger ihop. 
– Nu har det inför säsongen skett en förändring i Malmö med (Björn) Liljander in som jag tycker har bra tankar och idéer. I mina ögon är det ett bra namn att använda sig av, men han är ganska grön i en chefsposition. Kollar lika så. (Petri) Liimatainen och (Mathias) Tjärnqvist är gediget hockeyfolk som varit med en del. 
– Jag är inte beredd att peka på att Kollar är problemet, men för Malmös del, med det material man har och situationen man befinner sig i, skulle det vara ännu med gynnsamt med en tränare som varit med då det blåst snålt tidigare. 

Malmö har en del att fundera på, enligt Fredrik Söderström. Foto: Bildbyrån

"Den i särklass sämsta insats jag sett ett SHL-lag göra denna säsong"

Är det så enkelt att man köper in två, tre spelare så vänds den negativa trenden?
– (Skratt) Om det vore så enkelt skulle jag rekommendera många lag att göra det. Alla jag har pratat med i hockeyvärlden, vilket sportcheferna också skriver under på, säger att marknaden är tunn. 
– Jag tror det som skett i omvärlden fick oss att tro det skulle innebära att det finns tillgång till flera bra spelare, men så ser inte riktigt verkligheten ut. Därför tror jag rekryteringarna som sker nu ska vara oerhört noggrant genomtänkta. Annars tror jag att du bara spär på bekymret genom att plocka på dig spelare som inte är tillräckligt bra. 
– Den vägen, att köpa sig framgång just nu, tror jag är svår. Som jag ser det för Malmös del handlar det om att komma tillbaka till intentionerna jag tyckte att laget hade i starten. Då tyckte jag att Malmö uppträdde som ett lag, var det här laget som var jobbiga att möta och konsekventa i sitt spel. 
– I grunden tror jag det är en fråga om att sluta sig samman, tränarstaben och spelarna. Sedan behöver såklart Liljander och kompani jobba kopiöst hårt för att se om det finns någon som skulle kunna tillföra någonting. 
(Kristian) Vesalainen som kom in fanns det en viss tro på, men nu har han lämnat vilket visar att det inte blev riktigt vad man tänkt sig. Jag tror Malmö kommer ersätta med någon eller några, men vilka namn det skulle vara återstår att se.

Vad tror du det betyder för gruppen att gå från 0–2 till 2–2 i mötet med Leksand i tisdags?
– Det kan definitivt ha betydelse. Malmö hade några synnerligt bleka matcher innan. Jag tycker den mot Brynäs är den i särklass sämsta insats som jag sett ett SHL-lag göra den här säsongen. Har du varit i dom vattnen och doppat tårna med usla prestationer måste du få känna…
– Nu tycker jag inte matchen mellan Malmö och Leksand var någon storartad hockeymatch över huvud taget. Lik förbannat vände Malmö 0–2 och får en poäng med sig. Det kan ändå vara positiva egenskaper att stoppa i trunken. 
– Malmö är ett lag jag ska med intresse följa närmaste omgångarna för dom kommer säga en del. Tittar du på tabellen är Malmö jagade och har fler matcher spelade än lagen bakom. När du hamnar i den här kategorin av tabellen ökar trycket utifrån också. Det blir mer spekulationer och du får en tillvaro som är lite mer plågad. 
– Nu befinner sig Malmö där med att ansträngt läge så laget behöver plocka poäng, men dom behöver också resa sig som grupp och lag så man inte uppfattas som så slätstruket som jag tycker det är just nu. 
– Klart att då varje positiv grej du kan få med dig är bra, men det är ett avgörande läge på säsongen så man inte fastnar i botten, avslutar Fredrik Söderström.


TV: "Jag skulle vilja få in en Daniel Rahimi i MoDo"

Matchrapporter: Efterlängtad seger för Örebro Hockey – bröt förlustsviten mot Malmö Oskarshamn vann efter avgörande i förlängningen mot Malmö Rögle vann mot Malmö – trots underläge Ryck i sista perioden avgjorde för Växjö borta mot Malmö Förlustsviten bruten för Malmö – efter 4-1 mot Färjestad

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 december
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 14 december
01:00 Tampa Bay Lightning - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - Dallas Stars NHL
01:00 Florida Panthers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks NHL
01:00 Buffalo Sabres - Los Angeles Kings NHL
01:00 Boston Bruins - New York Islanders NHL
01:00 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Nashville Predators - Edmonton Oilers NHL
03:00 Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers NHL
03:00 Chicago Blackhawks - Washington Capitals NHL
04:30 San Jose Sharks - Arizona Coyotes NHL
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Almtuna Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten