Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Colorado tappade till förlust – i Oskar Olaussons NHL-debut

Oskar Olausson fick i natt uppfylla drömmen om att spela NHL-hockey. Länge såg Olausson och hans Colorado att bli vinnare i svenskens NHL-debut, men en Vancouver-vändning i tredje perioden avslutade svenskens debut i moll.
– Jag tycker att han var okej, konstaterade Coloradotränaren Jared Bednar efter matchen.

Efter att ha inlett säsongen i farmarlaget Colorado Eagles kallades den svenske JVM-forwarden Oskar Olausson under gårdagen upp till NHL av Colorado Avalanche.

– Jag blev chockad, helt klart. Det kändes som en dröm, säger Olausson till Denver Post om beskedet att bli uppkallad till NHL.

Totalt blev det sju minuters istid i debuten för Oskar Olausson, som inte noterades för några poäng, skott eller tacklingar i matchen.

Ekman Larsson bakom vändningen

Debutmatchen mot Vancouver Canucks som länge såg ut att sluta med seger, men efter att ha fallit igenom i den tredje perioden fick “Avs” se båda poängen rinna laget ur händerna.

Detta efter att Sheldon Dries först kvitterat matchen till 3–3 drygt fem minuter in i den tredje perioden, innan Ethan Bear sju minuter senare prickade in det matchvinnande 4–3-målet bakom Pavel Francouz. Båda målen i den tredje perioden assisterades av Oliver Ekman Larsson, medan Elias Pettersson hade en assist på Ilja Michejevs 1–0-mål tidigt i den första perioden.

Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 3–4 (2–1, 1–1, 0–2)
Colorado: Mikko Rantanen 2 (13), Cale Makar (6).
Vancouver: Ilja Michejev (5), Bo Horvat (16), Sheldon Dries (2), Ethan Bear (2).