CHL

Färjestad ute ur CHL – efter stort drama

Färjestad hade ett mål att gå på efter första mötet. Men efter en 4-2-förlust är värmlänningarna nu ute ur CHL.

Värmlänningarna hade en 4-3-seger med sig från första mötet mot Mountfield.

Men nere i Tjeckien stötte man på problem. Hemmalaget var klart mer påslagna och fick också utdelning för det. Under den första halvan av matchen stod tjeckerna för tre raka mål genom Kevin Klima, Lukas Cingel och Radek Pilar.

Uppförsbacken var därför rätt stor för Färjestad, som behövde göra minst två mål för att tvinga fram en förlängning och tre för att vinna.

Oscar Lawners mål i slutet av den andra perioden för att få lite kontakt var därför enormt viktig.

Mountfield vidare

I den tredje perioden fortsatte man sedan forceringen och letade efter en kvittering. Men den dröjde, och dröjde innan Marcus Nilsson tillslut serverade Michael Lindqvist i numerärt överläge och helt plötsligt var dubbelmötet lika på sex.

Något som gjorde att matchen fick avgöras på extra tid. Där blev det en svängig historia som slutade med att Mountfield avgjorde genom Lukas Cingel.

Med det är Färjestad ute ur CHL. Mountfield är å sin sida vidare till en kvartsfinal.

Rögle vidare

Ett annat svenskt lag hade mer framgång i åttondelsfinalen. Rögle var illa ute efter den första matchen då man förlorade med 3-1.

Men i returmötet visade de regerande mästarna klass.

Rögle ryckte och kunde tillslut vinna med 5-1. Det efter mål av Ludvig Larsson x2, Adam Tambellini, Oliver Tärnström och Marco Kasper.

Även Luleå gjorde jobbet

Efter en 3-2-seger på bortaplan var Luleå i förarsätet mot Grizzly Wolfsburg. Men ett tidigt underläge gjorde att utgången länge var oviss.

I den tredje perioden kopplade laget på det och gjorde två mål genom Konstantin Komarek och Oscar Engsund. Något som gör att norrbottningarna nu är vidare till nästa omgång av turneringen.

TV: Se "Lilliz" läckra framspelning till Färjestads kvittering