Theodor Lennström.
Foto: Bildbyrån
SHL

Beskedet: Theodor Lennström kan vara tillbaka efter nyår

ANNONS

Theodor Lennström kraschade in i målburen i en bortamatch mot Malmö för en dryg månad sedan. Nu meddelar Färjestad att stjärnbacken kan vara tillbaka i spel efter jul- och nyårshelgerna.

Det var i bortamatchen mot Malmö den 27 oktober som Theodor Lennström olyckligt kraschade in i motståndarlagets målbur och utgick med en fotskada. Sedan dess har Färjestads stjärnback inte kunnat spela – och comebacken kommer att dröja ytterligare.

Via sin hemsida lämnade Färjestad i dag en uppdatering gällande Lennström, där medicinskt ansvarige Mattias Hell berättar att rehabiliteringen går enligt plan.

– Prognosen för en skada av den här karaktären är rehabliteringstiden c:a 8 veckor. Med tanke på var ”Teddan” befinner sig i sin rehab så ser det ut som att den tiden kommer att stämma. Om allt går bra kan vi nog se honom på isen igen efter jul, -och nyårshelgerna, säger Hell till sajten.

Wikstrand tränar på is

Vidare berättar Hell att långtidsskadade Mikael Wikstrand, som inte spelat någon match den här säsongen, nu börjat öka belastningen på sin isträning för varje vecka. Något specifikt datum för en comeback är dock inte satt för den OS-meriterade backen.

Även Henrik Björklund dras med skadebesvär för tillfället, då han brakade in i sargen efter att ha blivit målskytt i en match mot Brynäs för drygt en månad sedan.

– Han mår bra, men är inte tillräckligt för att köra fullt ut, säger Hell.


TV: Alla mål från nattens NHL

Den här artikeln handlar om: