David Karlström.
Foto: Bildbyrån
Europa

David Karlström flyttar till Alpligan

ANNONS

Medan storebrorsan Marcus fortsätter sin framfart i Almtuna har David Karlström haft en speciell säsong. Efter endast åtta matcher i Danmark är han nu klar för en flytt till Alpligan.

David Karlström anslöt till klubben som en tillfällig nödlösning då skadesituationen i truppen begränsade våra offensiva val rejält, sade Odenses vd Ole Nielsen på klubbens hemsida i början av november. 

21-årige Karlström flyttade till den danska klubben Odense efter att han inlett säsongen i hockeyettan med Tyresö/Hanviken, men fick inte stanna efter sina förta åtta matcher. Detta då skadeläget ljusnat och klubben ville frigöra utrymme.

Den speciella säsongen fortsätter däremot för AIK-fostrade forwarden. 

Den österrikiska klubben Kitzbüheler EC meddelar på sina sociala medier att de tagit in Karlström som en ersättare till Lewis Hook, som tvingats lämna av personliga skäl. 

“Ledningen har snabbt hittat en ersättare i den 21-årige svensken David Karlström. Han anländer till Kitzbühel idag och därmed bör formaliteterna vara avklarade till bortamatchen i Gröden på torsdag”, skriver klubben. 

Innan sin flytt utomlands hann Karlström, den yngre, med 92 matcher i hockeyallsvenskan. Storebror Marcus fortsätter i Almtuna och har denna säsong fått ansvaret som kapten.


TV: Alla mål från nattens NHL

Den här artikeln handlar om: