Foto: Bildbyrån/C More
SHL

Växjös smäll – Joel Kellman utburen på bår

ANNONS

Växjö drabbades av en otäck smäll i 4–1-vinsten mot Linköping. 
Stjärnan Joel Kellman låg orörlig efter en tackling och bars till slut ut på bår. 
– Vi håller tummarna för Joel Kellman, sade kommentatorn Patrik Westberg i C More. 

Vid en 2–1-ledningen hemma mot Linköping var olyckan framme för Växjö och Joel Kellman. Stjärnforwarden fick en riktig smäll av Linköpingsbacken Craig Schira och dundrade in i sargen tidigt i den tredje perioden. 

Ingen av domarna höjde armen för en utvisning, men spelarna åkte snabbt mot hörnet för att se hur det gick. Kvar på isen låg Kellman. I fem minuter låg han orörlig på isen medan spelarna oroligt kollade på när sjukvårdspersonalen tog hand om Joel Kellman. Därefter kunde han till slut bäras ut på bår.

– Oj vilken propp. Vi håller tummarna för Joel Kellman, sade kommentatorn Patrik Westberg i C More.

Nya hjältar i stjärnans frånvaro

Även om Växjö har gått bra i ligan har de haft flera spelare som lämnat mer att önska. Men när i segern mot Linköping klev Kalle Kossila fram igen och har därmed nätat i sina två första matcher. Dessutom fick delvis kritiserade Jayden Halbgewachs även göra mål i den andra perioden. 

Efter Kellmans smäll var det en oväntad målskytt som klev fram och spikade igen. 22-årige Hugo Gustafsson, som endast hittade nätet två gånger i fjol, gjorde just två i avslutningen och cementerade 4–1-segern. 

– Första perioden är vi inte helt nöjda med, men andra och tredje är ändå ganska bra. Skönt att vi kan ta tre poäng. Jag har fått spela mycket på slutet, och spela med skickliga hockeyspelare. Jag försöker bara ta vara på det och puckarna har trillat in, säger Hugo Gustafsson efter matchen.


TV: Dahlén öppnar upp – om beslutet att lämna NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL