Foto: Bildbyrån/C More
SHL

Marco Kaspers matchstraff sänkte Rögle: "Inte acceptabelt"

ANNONS

Det fortsätter att blåsa motvind i Ängelholmslägret. 
I kväll kördes Rögle över av Örebro med 1–4 och fällde krokben för sig själva med ett matchstraff. 
– Vi sätter oss i dåliga situationer, det är inte acceptabelt, säger Röglekaptenen Anton Bengtsson till C More. 

Rögle studsade tillbaka senast mot Brynäs, men ikväll visade man att det kanske mer än något annat var just endast det. I frustrationen av ett 0–3-underläge tryckte Marco Kasper till extra hårt när han tacklade Mathias Bromé i sarghörnet. 

Den Österrikiske stortalangen kom i en rasande fart och träffade Bromés huvud med en smäll. Efter videogranskning fick 18-åringen 5+10 för charging och fick alltså gå av isen samtidigt som han satte sitt lag i en rejält jobbig situation. 

Det dröjde endast några få sekunder innan Filip Berglund kunde sätta 4–0 i det efterföljande powerplayet. Målet fick även Cam Abbott att byta burväktaren från Christoffer Rifalk till unge Calle Clang

– Det är inte bra, så mycket kan vi säga. Vi måste förbättra allting egentligen. Listan är lång, säger Linus Sandin till C More.

Fortsatt nära kvalplats

I den sista perioden lyfte sig Ängelholmslaget och vann skotten med 11–7, men det enda man mäktade med var ett 1–4-mål genom Linus Sjödin

Efter matchen var Röglekaptenen Anton Bengtsson rejält besviken. 
– Vi sätter oss i dåliga situationer, det är inte acceptabelt. Vi får jobba hårt i boxplay. De får utdelning på sitt powerplay och då får vi jobba i motvind, säger Bengtsson till C More. 

Med det resultatet har Rögle fortsatt 21 poäng och befinner sig endast en poäng över Oskarshamn på kvalplats.


TV: Rögle föll ihop – Salzburg tog hem första mötet

Den här artikeln handlar om: