Adam Hofbauer.
Foto: Bildbyrån/YouTube
Intervju

Adam Hofbauer om moderklubben: "Vänner för livet"

Adam Hofbauer är namnet på en av Örebro Hockeys lovande talanger. För Hockeysverige.se berättar den unge forwarden nu om vad som har format honom till den spelare han är idag. Allt från åren med Göta Traneberg till vardagen med ÖHK.
– Att i en sådan ung ålder få komma in i en ändå väldigt professionell förening tycker har gynnat mig väldigt mycket, säger han om moderklubben.

Det går ingen nöd på Örebro Hockey när det kommer till unga talanger inte. Lagets juniorverksamhet har lyckats få fram ett flertal lovande stjärnor. Däribland spelare som Leo Carlsson, Elias Pettersson och Simon Forsmark

Ett ytterligare namn värt att uppmärksamma är Adam Hofbauer.

Uppvuxen i Stockholm, där han spelade för moderklubben Göta Traneberg, märktes det tidigt att den unge forwarden hade potential. Kanske låg hockeygenerna i blodet, då han är son till den forne elitseriemålvakten Patrik Hofbauer som spelat i både Björklöven och Djurgården. 

Men medärvt eller ej - nu karvar den yngre Hofbauer ut sig sitt eget namn inom hockeyvärlden. Dock förblir han tacksam för det stöd han fått av sin pappa under resans gång.

"Är väldigt tacksam för den relationen"

Hur mycket har det betytt att ha en pappa som spelat professionellt?
– Det har betytt väldigt mycket för mig. Han har ju själv varit med om det här livet då han varit en professionell hockeyspelare. Så även om han inte hade en extremt lång karriär, har ändå upplevt det. På så sätt har han varit en mentor för mig. Han ger mig ständigt tips och råd. Dessutom har han har alltid funnits där som ett bollplank, vilket jag tycker varit väldigt skönt.
– Även under mina ungdomsår så skulle jag säga att pappa har betytt jättemycket för mig. I mitt ungdomslag var han målvaktstränaren, så han har hela tiden varit närvarande. Jag har väldigt bra kontakt med min pappa och vi snackar alltid en massa hockey. Jag är väldigt tacksam för den relationen vi har. 

Ungdomslaget han refererar till är den klubb som håller hus på Stora Mossen, precis intill Bromma Gymnasium, vid namn Göta Traneberg IK. 
– Göta Traneberg har betytt jättemycket för mig. Jag är uppvuxen i Bromma, så jag har haft väldigt nära till ishallen, och fått jättemånga vänner för livet där genom ungdomshockey, säger han och tillägger:
– Att i en sådan ung ålder få komma in i en ändå väldigt professionell förening tycker har gynnat mig väldigt mycket. 

Team 03 firar efter ett mål. Foto: Skärmbild/YouTube

Kvalade från Division 1 till J18 Elit

Hofbauer upplevde att GT hade ett större fokus på fysträningar och liknande, redan i ung ålder jämfört med andra klubbar. Men kanske var det nyckeln till framgång. För inte bara fick de fram flera lovande talanger, utan under säsongen 2018/2019, lyckades hans lag även kvalificera sig från Division 1 upp till J18 Elit.

Upplevde du att de ställde höga krav på er?
– Alla var väldigt seriösa. Redan med Göta Tranebergs Team 03 hade vi ett ganska bra lag rätt tidigt, och då blev det seriösare för att vi pushade varandra hela tiden eftersom vi ville vinna. Så när det finns en hög lägstanivå i laget, blir det att vi pushar varandra att jobba hårdare. För vi ville alltid förbättras. Det höll i sig sen när vi fick gå upp och spela med J18, att det här “seriösa” redan fanns i oss. Det har varit sjukt lärorikt och kul att vi haft ett bra lag där vi “pushat” varandra hela tiden. Det kändes aldrig som ett krav att prestera. Seriositeten fann där, men det var bara att gå ut och ha kul, så gick det vägen.

Under tiden med moderklubben fick han även chansen att tränas av Mikael Kempe, som var var klubbens sportchef under åren 2014-2018. Under tre säsonger bar han även titeln som huvudtränare för seniorlaget.
– Han var en riktigt bra tränare. Han var väldigt bra på att jobba på detaljer med spelare redan i ung ålder. Under lagträningar fanns det även utrymme för det individuella. Han var väldigt skills- och detaljstyrd skulle jag iallafall säga. Så det var han riktigt bra på. 

Mario Kempe, Mikael Kempe & Adrian Kempe. Foto: Ronnie Rönnkvist

En annan intressant anekdot från ungdomsåren är när Hofbauer representerade Stockholm Nord i TV-pucken under 2018/2019, och laget slutade som bronsmedaljörer.

Kan du berätta lite kring den upplevelsen och hur det var att ta tredjeplatsen?
– Tv-pucken var en sjukt rolig turnering. Vi hade ett sjukt bra lag. Det var ganska länge sedan nu. Det jag har tagit med mig främst från den turneringen var kanske inte att vi tog bronspengen, utan att vi åkte därifrån med en läropeng. Vi bodde på en skola med massor av spelare, varav många man inte hade känt sedan innan. Det var mer upplevelsen i sig som var väldigt rolig.

"Örebro var rätt lag för mig"

Men när det var dags för hockeygymnasiet lämnade Adam Hofbauer Stockholm och flyttade till Närke.
– Året vi skulle välja gymnasium kollade jag runt lite och det fanns lite olika alternativ. För mig har det undermedvetet känts som att Örebro var rätt lag för mig. Dels för att att jag har familj här. Mina morföräldrar bor här, min mamma är uppväxt här, och min pappa har spelat här. På något sätt har Örebro ändå känt som hemma. Innan jag tog beslutet att gå hit märktes det att det var en seriös förening som hela tiden jobbar och gör framsteg i juniorverksamheten. Det har synts nu på senare år vilka juniorlandslagsspelare vi får fram, och hur attraktivt det blivit. Så det var ett sjukt bra val av mig, haha.

Var det en stor omställning att flytta hemifrån, bort från Bromma? Hjälpte det dig att du hade med dig några bekantingar från moderklubben?
– Vi var några stycken från GT som gemensamt gick till Örebro, vilket även var en faktor i mitt beslut att komma hit,. Jag hade med mig några som jag kände väl sedan innan. Det har hjälpt mig väldigt mycket. Spelarna jag gick hit med var bland annat Marcus Brännman, Olle Bergström och Johan Persson. På så sätt hade jag redan väldigt nära kompisar redan när jag kom hit. Att flytta hemifrån var nytt för alla oss. Så då blev det att vi fanns där för varandra, och hjälpte varandra, vilket verkligen underlättade i början.

Hur har balansen mellan ishockeyn och studierna varit?
– Jag skulle säga att det fungerat väldigt bra. Idrottsgymnasiet i Örebro är väldigt förstående. Om man får träna uppåt i åldrarna tidigt, kan det bli att man missar en del skola. Då träningarna blir tidiga. Runt två eller tre på dagarna. Då blir det att man missar en lektion här och där. Då har jag haft tur med en mentor som varit bra för mig, som varit väldigt förstående och som har hjälpt mig att i slutet av terminerna jobba ikapp det jag missat. Så att jag aldrig hamnat så mycket efter. Utan att det funnits tid att jobba ikapp det jag missat på exempelvis på lovskola eller liknande. Så det har fungerat svinbra. 

“Har inte tid att ligga på latsidan”

Redan förra säsongen kom SHL-debuten i Örebrotröjan.
– Min riktiga SHL-debut var borta i Scandinavium efter att de släppte på publik efter pandemin. Vilket var väldigt mäktigt att få uppleva. Dels för att det var min första match men även att få spela den inför ett fullsatt Scandinavium. Det var sjukt coolt.
– Det är ett stort hopp att ta sig upp till seniorhockeyn. Det märks då allt går snabbare, det spelas hårdare, och du har inte tid att ligga på latsidan någon gång. För tappar du din kille - då kan det smälla.

Ni har flera unga och duktiga spelare i klubben. Vad är det som du tycker Örebro gör så bra på juniorsidan?
– Främst tror jag att det har att göra med att klubben lägger ned mycket tid och energi på juniorverksamheten. De lägger vikt vid att de vill få upp spelare från juniorverksamheten upp till A-laget. Sedan hjälper det även att det finns tränare som spelat på högsta nivån i SHL, som vet vad som krävs. Då blir det att tränarna ställer de kraven på spelarna, med all rätt, för att då visa vad som krävs för att ta sig till högsta nivån eftersom det målet vi alla strävar efter.

Vad bidrar du med till laget? Både på isen och utanför isen?
– Sådana här frågor är så svåra egentligen, haha! Sitta och prata om sig själv… Men jag skulle nog säga att jag är en hårt arbetande forward som bidrar med att göra det hårda jobbet. Jag är också rätt så skridskostark. Jag vill vara den här killen som du ser på isen och tänker “det här är en jävligt jobbig kille att möta”. Att bidra till laget genom att hela tiden jobba stenhårt och bara köra. Så att folk kan se det och förhoppningsvis ta efter.
– Utanför isen skulle jag också säga att jag bidrar med energi. Jag är en väldigt energisk kille som gillar att prata mycket. Som inte är rädd att ta för mig. Jag är hela tiden igång, säger han med ett skratt.

Foto: Bildbyrån.

Har inga planer på att lämna Örebro

Tidigare under säsongen, i en match mot Luleå, kom också det första SHL-målet för Örebrojunioren.
– Det var sjukt kul faktiskt. Det är någonting jag drömt om länge. Att just få göra ett SHL-mål. Framför hemmasupportrarna också på en fullsatt Behrn Arena. Det var hur häftigt som helst!

Vad hoppas du kunna uppnå med Örebro framöver?
– Just nu är jag skadad så då jobbar jag mig tillbaka till att vara på isen igen. Men när jag gör comeback igen hoppas jag kunna spela in mig i laget och se till att spela mig till ett kontrakt. För det är målet. Att få fortsätta med Örebro. Jag tar de chanserna jag får och kommer ta vara på dem när de sker.

Tanken var att Adam Hofbauer förra veckan skulle följa med juniorlandslaget på deras sista läger inför nästa månads JVM-uttagning. Men en olycklig knäskada satte stopp för Örebrotalangens medverkan.
– Det var självklart jättetråkigt. Det är inget som någon vill göra. Men jag vill inte tänka på det för mycket utan försöker fokusera på rehabiliteringen för att kunna ta sig tillbaka så fort som möjligt. Det är klart sjukt tråkigt, men då är det någon annan som får chansen.

Hur påverkar skadan dig i vardagen?
– Det enda som egentligen påverkas är att jag inte kan träna hockey. Det är även en till kille i laget som skadat sig på liknande sätt, så vi kör rehab tillsammans varje dag, och vi är med laget hela tiden. Så jag är fortfarande där och hänger med laget även fast jag inte får göra det roliga, eller det jag egentligen vill, vilket är att vara på isen. Men annars påverkar det inte mig så värst mycket. Jag får fokusera på att gymma och bygga upp mig på andra ställen som jag kanske inte hade haft tid att bygga i vanliga fall. 

"De som säger någonting annat ljuger"

När Hofbauer får frågan om vart han ser sig själv om fem år tar han sig lite tid att tänka. Frågan är svår, men efter lite betänketid säger han kort och gott att han ser sig själv som “en professionell hockeyspelare”.

Lockar spel utomlands?
– Det är självklart att det skulle locka. Alla som börjar med hockey har en dröm om att ta sig över Atlanten till NHL. De som säger någonting annat ljuger, haha! Man ska ta vara på chanser. Så om jag mot förmodan skulle få den möjligheten kommer jag ta den.

Har du något specifikt lag i åtanke?
– Nää, inget särskilt. Jag har dock alltid hejat på LA Kings, och att bo i Los Angeles hade inte varit helt fel, haha! Så jag får väl säga dem.

Beror det på en viss Kempe?
– I grund och botten inte. Det har varit så att jag alltid hejat på LA Kings sedan jag var liten. Så tyvärr inte, även om jag skulle gärna vilja säga det…avslutar Hofbauer.


TV: “Behöver inte ens skicka dit Brynäs”

Matchrapporter: Efterlängtad seger för Örebro Hockey – bröt förlustsviten mot Malmö Växjö segrare borta mot Örebro Hockey Linköping slog Örebro Hockey på hemmaplan Michael Lindqvist och Marcus Westfält matchvinnare när Färjestad besegrade Örebro Hockey Stark defensiv när Frölunda vann mot Örebro Hockey

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 december
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 14 december
01:00 Tampa Bay Lightning - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - Dallas Stars NHL
01:00 Florida Panthers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks NHL
01:00 Buffalo Sabres - Los Angeles Kings NHL
01:00 Boston Bruins - New York Islanders NHL
01:00 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Nashville Predators - Edmonton Oilers NHL
03:00 Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers NHL
03:00 Chicago Blackhawks - Washington Capitals NHL
04:30 San Jose Sharks - Arizona Coyotes NHL
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Almtuna Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten