Lundqvists läckra mål – säsongens första för backen.

Nils Lundkvist stod för drömmål – första i Dallas Stars

Sedan flytten till Dallas Stars har Nils Lundkvist noterats för fyra assist, men inget mål. I natt kom det. Den unge backen slog till med ett riktigt drömmål i 6–4-segern mot Florida.
–  Det var en hemsk period, säger Floridas Sam Bennett.

Nils Lundkvist har redan nu slagit sin bästa poängnotering i NHL. De. fyra assisten sedan tidigare var lika många som han gjorde på sina 25 matcher med New York Rangers i fjol. Nu har han gjort sin femte poäng, men den här gångne satte han den själv.

Med 1–0 på tavlan och cirka 15 minuter spelade bestämde sig den 22-årige svensken att det var dags att näta. Från sin position på blålinjen tog han med sig pucken hela vägen ner till den förlängda mållinjen på motsatt sida och sprätte upp pucken i en vinkel som såg helt omöjlig att göra mål ifrån. Det blev alltså ett spektakulärt första mål i Dallas-tröjan.

Se målet i spelaren längst upp på sidan.

Dallas gjorde sedan ytterligare två mål i den första perioden och gick in i pausvilan med 4–0 mot Florida. Panthers slog sig sedan tillbaka i matchen i de kommande perioderna, men kunde endast göra fyra och fick till sist se Stars sätta 6–4 i tom kasse.

– Jag tycker inte att det var något bra i första perioden. Det var en hemsk period. Det är en tuff liga att komma tillbaka i när man ligger under med fyra mål, säger Floridas Sam Bennett på klubbens hemsida.

Burväktaren klev av

Målvakten Scott Wedgewood klev av i segern efter vad som såg ut att vara en ryggskada. Målvakten hjälptes av isen efter att han legat på isen i flera minuter i smärtor. Det verkar däremot ha sett värre ut än vad det var.

– Han är inte i fara, säger Dallas tränare Peter DeBoer till NHL.com.

Florida Panthers – Dallas Stars 4–6 (0–4, 3–1, 1–1)
Florida: Carter Verhaeghe, Eetu Luostarinen, Sam Reinhart, Matthew Tkachuk
Dallas: Roope Hintz x2, Nils Lundkvist, Jamie Benn, Tyler Seguin, Ty Dellandrea