Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Första NHL-målet för Jonatan Berggren: "Ren glädje"

Jonatan Berggren stod för en assist i sin första NHL-match. I sin tredje match med Detroit Red Wings fick svensken göra sitt första mål i NHL-karriären.
– Det är ren glädje, säger Berggren till Bally Sports.

Det var i numerärt överläge som Jonatan Berggren befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt när ett backskott träffade Anaheim-backen Colton White i ansiktet och pucken trillade ut till en fristående Berggren.

22-åringen kunde inte annat än raka in pucken och ge Red Wings en 1–0-ledning i matchen.

– Det var ren tur och ren glädje. Det var kul att äntligen få göra mål och det var skönt att det inte dröjde allt för länge, säger Berggren till Bally Sports.
– Det finns många personer som jag vill tacka som hjälpt mig på vägen.

Klingberg ordnade sen kvittering

Berggren fick se sitt ledningsmål kvitteras av sommarens JVM-stjärna Mason McTavish, men Michael Rasmussen återgav Red Wings ledningen i den andra perioden. Den ledningen såg ut att hålla hela vägen till två säkrade poäng för Detroit, men med 47 sekunder kvar att spela kunde John Klingberg ordna kvitteringen med sitt första mål i Ducks-tröjan.

I förlängningen lyckades sedan Ryan Strome skjuta bonuspoängen till Anaheim.

***

Elias Pettersson stod för ett mål och en assist när Vancovuer Canucks lyckades bortabesegra Buffalo Sabres med 5–4. Pettersson gav Canucks en 3–1-ledning tidigt i den andra perioden och fanns sedan med i förarbetet till Bo Horvats 5–2-mål.

Nils Åman och Oliver Ekman Larsson stod för en assist vardera för Canucks, medan Rasmus Dahlin noterades för en assist för Sabres.

***

Erik Karlssons starka säsongsinledning håller i sig. När San Jose Sharks besegrade Vegas Golden Knights med 5–2 stod den pånyttfödde stjärnbacken för två assist. Därmed utökar Karlsson sin poängskörd till 24 poäng (10+14) på 18 matcher den här säsongen.