Sveriges U18 jublar.
Foto: Bildbyrån/Johanna Wallen
Landslag

Sverige vann hemmaturneringen efter rysaren

ANNONS

8–0, 7–0 och igår 3–2. U18-damlandslaget vann samtliga matcher i hemmaturneringen i Upplands Väsby och slutade därmed som etta. 

Tre matcher stod på programmet när U18-damlandslaget åkte till Upplands Väsby för att spela 4-nationers-turnering. Efter att man dominerat både Slovakien och Tyskland med 8–0, respektive 7–0, kunde man under gårdagen konstatera att man tagit hem hela turneringen. 

Det sista motståndet stod Schweiz för, och det blev som väntat det svåraste motståndet. 

Tidigt i den första perioden satte Hilda Svensson dit 1–0. Målet kom redan efter 45 sekunder, men följdes inte upp av något ytterligare i första perioden. Istället kunde Schweiz kvittera i powerplay.

Andra perioden såg ut att bli mållös, men med några få sekunder kvar kunde ytterligare en ung förmåga hitta nätet. Jenna Raunio gav Sverige ledningen igen med 16 sekunder kvar på perioden. 

Det blev därefter en dramatisk avslutning. Schweiz fick chansen i powerplay igen och förvaltade den genom att kvittera för andra gången i matchen. Men den här gången följdes det snabbt upp av ett nytt ledningsmål, med dryga tre minuter kvar att spela. Den gången signerat Isabelle Leijonhielm

Sverige drog på sig ytterligare en utvisning i slutminuterna, men höll emot. Ida Henriksson i målet räddade 18 av 20 skott.

Backtalangen tog emot pris 

U18-damlandslaget slutade därmed turneringen med tre raka segrar och en förstaplats.

Efter turneringen delades priser ut för bästa spelare på alla positioner, men det var endast en svensk som fick ta emot ett pris. Jenna Raunio. Den 16-årige HV71-backen har tagit SDHL med storm denna säsong och fortsätter även att imponera i U18-landslaget. 

Utmärkelser: 
Bästa målvakt: Chiara Schultes, Tyskland
Bästa back: Jenna Raunio, Sverige
Bästa forward: Nela Lopusanova, Slovakien

Sverige – Schweiz 3–2 (1-1,1-0,1-1) 

Sverige: Hilda Svensson, Jenna Raunio, Isabelle Leijonhielm.
Schweiz: – Jana Lia Peter, Elena Gaberell.


TV: "Luleå är jävligt tråkiga att möta"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL