Johan Mörnsjö gör comeback efter sin blodpropp.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Efter blodproppen – Johan Mörnsjö återvänder till spel

ANNONS

En blodpropp i lungan har hållit Johan Mörnsjö från spel med nykomlingen Östersunds IK denna säsong. Men nu är forwarden i full hälsa igen och ser ut att göra sin Hockeyallsvenska debut under nästa vecka.
– Jag får följa med på nästa veckas bortaturné, säger han till Länstidningen Östersund.

Johan Mörnsjö såg fram emot spel i Hockeyallsvenskan med sitt Östersunds IK denna säsong, men beskedet om en blodpropp i lungan haltade hans planer. Det är först nu, sex månader senare, som den 25-årige forwarden är redo att återvända till spel, rapporterar Länstidningen Östersund.

När lokaltidningen frågar Mörnsjö om vad tränaren Kjell-Åke Andersson sagt till honom kring nästa vecka, svarar forwarden som följande:

– Att jag får följa med på nästa veckas bortaturné. Jag blev glad och känner mig redo fysiskt, men saknar matchtempo. Minst en vecka krävs nog för att bli matchvan. Sen hänger det på orken också.

Östersundsklubben inleder nästa vecka med en bortamatch mot Kristianstad under onsdagen. Därefter följer ytterligare fem bortamatcher.

Svimmade och fördes till sjukhus

Vidare berättar han för LTZ hur han fick reda på det allvarliga hälsobeskedet. Tydligen ska Mörnsjö ha befunnit sig med vänner, när han reste sig och träffades av yrsel.

– Det svartnade för ögonen. Sen svimmade jag och hamnade på sjukhus. Domen kom snabbt: Blodpropp i lungan.

Förra säsongen snittade Mörnsjö en poäng per match i Hockeyettan, då han stod för 45 poäng (16+29) under 45 matcher med Östersund.


Karlkvist: "Känns som jag får spela hockeyn jag är bra på"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL