Landslag

Avgjorde i slutsekunderna - finalhoppet lever

ANNONS

Sverige besegrade Tjeckien i nattens match i World Hockey Challenge. U17-landslaget avgjorde i slutsekunderna. Hoppet om turneringsseger lever alltjämt.

Det svenska U17-landslaget tog sin tredje seger på fem matcher när de i natt besegrade Tjeckien med 5-4 i inofficiella U17-VM, World Hockey Challenge. Men det blev en riktig rysare, precis som slutresultatet skvallrar om. Faktum är att Sverige låg under med 4-2 och avgjorde först när klockan stod på 19:42 i den tredje perioden.

Tjecken behövde vinna för att ha chans att få spela om medaljerna, och valde därför att plocka ut målvakten med ett par minuter kvar. Det blev Sveriges lycka. Med bara 18 sekunder kvar satte nämligen Wille Magnertoft 5-4 för Sverige, och fullbordade vändningen från 2-4.

Finalhoppet lever

Det var Viktor Olofsson som inledde vändningen när han reducerade till 3-4 i slutet av den andra perioden. Alfons Freij kvitterade sedan till 4-4 i slutperioden. Wiktor Jerneheim och Emil Stadin blev också målskyttar för svensk del. 

Sverige har tidigare besegrat två av de tre kanadensiska lagen i turneringen, men förlorat mot USA och Finland. I gruppspelets sista match väntar Kanada Röd, som hittills varit det bästa kanadensiska laget. Skulle Sverige vinna där, samtidigt som Finland förlorar mot Kanada Vit, får Sverige spela final mot redan finalklara USA. Förlorar däremot Sverige finns det en risk att de inte slutar topp-fyra. I så fall får de inte heller spela matchen om bronset mot tabelltrean.

Fem lag gör upp om att sluta på platserna två till fyra, bakom suveräna USA. Det är de tre kanadensiska lagen, samt Sverige och Finland. Sverige spelar sista gruppspelsmatchen natten till lördag, svensk tid.

Final och bronsmatch spelas natten till söndag.


TV: Höstens flipp och flopp i SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL