Borås vann mot Halmstad Hammers HF

Albin Storm tvåmålsskytt för Borås i segern mot Halmstad

Borås vann mötet med Halmstad hemma med 5-1 (1-0, 3-0, 1-1) på onsdagen i HockeyEttan södra.

Segern var Borås fjärde på de senaste fem matcherna.

Borås tog ledningen efter 5.02, genom Albin Storm framspelad av Emil Eriksson och Gustav Arvidsson. I andra perioden var Borås starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom mål av Albin Storm, Fredrik Eriksson och Emil Eriksson. Efter 7.09 i tredje perioden ökade Borås på till 5-0 genom Henrik Eriksson.

Filip Persson reducerade förvisso, men närmare än 5-1 kom inte Halmstad. Borås tog därmed en säker seger.

Borås har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har tre vinster och två förluster.

Borås nya tabellposition är sjätte plats, medan Halmstad är på femte plats.

Söndag 20 november 16.00 spelar Borås borta mot Karlskrona. Halmstad möter Mörrum borta i Jössarinken A-hall fredag 18 november 19.00.