Håkan Åhlund.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Uppgifter: Håkan Åhlund i möte med Västerås

ANNONS

Västerås inledning på säsongen har inte blivit vad de önskat. Nu kommer uppgifter från ÖA om att klubben ser över sin organisation och har haft ett hemligt möte med en ersättare till nuvarande tränaren Thomas Paananen.
– När frågan dyker upp är jag alltid intresserad av att se vad som kommer, sade Åhlund till hockeysverige.se i oktober. 

Enligt flera uppgiftslämnare till Örnsköldsviks Allehanda har Västerås sportchef Patrik Zetterberg haft ett hemligt möte med en möjlig ersättare till Thomas Paananen

Klubben ska enligt tidningen se över sin situation då det inte är helt nöjda med hur laget har inlett säsongen. Västerås var topptippade inför, men hittas endast på en sjundeplats efter 14 spelade matcher. 

Vem är då kandidaten som klubben haft ett möte med? 

Jo, ingen mindre än Håkan Åhlund, som sedan han lämnade AIK 2021, har stått utan ett kontrakt. Enligt ÖA för parterna diskussioner om en framtid ihop och hoppas även att man kan komma överens inom kort. 

Åhlund bekräftar inget, men skriver följande i ett sms till hockeysverige.se: 
“Det florerar mycket rykten den här tiden”

Enligt VLT kan Åhlund leda laget redan under lagets träning på onsdage, men uppgifterna är inget som Patrik Zetterberg vill kommentera. 
– Jag har ingen kommentar överhuvudtaget kring det helt enkelt, säger sportchefen till VLT.

Öppnade för att fortsätta efter tragedin

När Håkan Åhlund lämnade AIK var det av familjeskäl. Sedan dess har han gått igenom en tuff period, där sonen gick bort. För hockeysverige.se berättade Åhlund i början av oktober om sin väg tillbaka från det hela och menade då att han var redo att kliva in i båset igen. 

– Man måste lägga energin på de som är kvar. Hur det än är så tuffar vardagen vidare ändå. Jag pratar med nära och kära, och får ventilera de tankarna jag har. Så jag tar steg varje dag, sade Åhlund då, innan han fortsattte:
– Jag är nog inte den enda som har varit borta från is som tränare under ett och ett halvt år. Det som är viktigt är att jag inte har slutat med att vara tränare. När frågan dyker upp är jag alltid intresserad av att se vad som kommer. 

Innan Åhlund klev in i AIK var Åhlund den som plockade upp Oskarshamn i SHL. Troligtvis är det just den resan Västerås hoppas att han kan göra med dem.


TV: Sålde matchprogram - fick sen Elitseriedebutera

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL