Sveriges U17-landslag vände och vann mot Kanada.
Foto: Bildbyrån
Landslag

Ny prestigeseger – Sverige vände och vann

ANNONS

Det svenska U17-landslaget studsade tillbaka efter helgens storförlust mot USA. Under sena måndagskvällen lyckades Sverige övertidsbesegra Kanada svart med 4–3 efter att svenskarna vänt underläge till seger.
– Spelarna visar bra moral här, säger förbundskaptenen Johan Rosén.

Det svenska U17-landslaget spelar just nu inofficiella U17-VM i Kanada, där de efter en premiärseger mot Kanada vit (3–2) och en storförlust mot USA (3–8) under den sena måndagskvällen ställdes mot Kanada svart i gruppspelets tredje match.

Svenskarna lyckades skaka av sig helgens tunga förlust mot amerikanarna och återigen ta en prestigefylld seger mot värdnationen Kanada. Detta efter att man vänt ett 1–3-underläge till en övertidsseger med 4–3.

– Trots att spelet inte riktigt klickar i de sista två perioderna, hittar vi ett sätt att vinna matchen, och spelarna visar en bra moral här, säger förbundskaptenen Johan Rosén till Tre Kronors Twitterkonto.

Två mål av MoDo-talangen

Efter en mållös öppnade Kanada målskyttet tidigt i den andra perioden. MoDo-talangen Lucas Pettersson kvitterade matchen kort därefter, men hemmanationen kunde dra ifrån till en 3–1-ledning innan Pettersson återigen slog till och ordnade en viktig 2–3-reducering innan mittaktens slut.

Med drygt fyra minuter kvar att spela av den tredje perioden lyckades Oscar Davidsson kvittera matchen – och i den efterföljande förlängningen sköt Frölundabacken Emil Stadin segern till Sverige.

Hugo Laring vaktade den svenska kassen och räddade 33 av 36 skott i matcen.

I och med segern ligger Sverige på en femteplats i turneringens gruppspel, dock med en match mindre spelad än USA, Kanada svart och Kanada vit. Under sena tisdagskvällen fortsätter turneringen för Sveriges del med en match mot Finland, som ligger trea efter att ha förlorat mot USA samt besegrat Kanada svart och Tjeckien.

Sverige – Kanada svart 4–3 e. sd (0–0, 2–3, 1–0, 1–0)
Sverige: Lucas Pettersson (2), Oscar Davidsson, Emil Stadin.
Kanada svart: Lucas Karmiris, Cole Beaudoin, Bode Stewart.


TV: Tkachuks tilltag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL