Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Isac Lundeström bröt långa måltorkan

ANNONS

Isac Lundeström hade inte gjort något mål i NHL sedan april. Då fick han chansen att lägga en straff i matchens slutskede mot Florida Panthers – och bröt sin långa måltorka.

Isac Lundeströms mål betydde en 3–4-reducering med en minut och 14 sekunder kvar att spela av den tredje perioden. Svensken, som spelade VM med Tre Kronor 2021, tilldömdes straffen efter att han skrinnat sig fri i numerärt underläge och landsmannen Gustav Forsling bedömts ha stört norrbottningen så pass mycket att han en straff utdömdes.

Ensam med Spencer Knight kunde Lundeström skottfinta och lägga över pucken på sin backhand innan han elegant lyfte in pucken till 3–4.

Första målet sedan 1 april

Målet var Lundeströms första för säsongen och hans första sedan den 1 april, vilket innebar att han bröt en 24 matcher lång måltorka. Totalt har svensken producerat fem poäng (1+4) på 13 matcher denna säsong.

Reduceringsmålet räckte dock föga för Lundeström och hans Ducks. Florida kunde i slutändan vinna matchen med 5–3 sedan Sam Bennett prickat in matchens sista mål i tom kasse med bara hundradelar kvar att spela. 

John Klingberg noterades för en assist i matchen för Anaheim, medan Gustav Forsling lämnade isen poänglös. Den svenske Florida-backen var emellertid den spelare som loggade mest istid av samtliga utespelare i matchen med sina 26 minuter och 29 sekunders istid.

Anaheim Ducks – Florida Panthers 3–5 (0–1, 2–1, 1–3)
Anaheim: Adam Henrique (4), Ryan Strome (4), Isac Lundeström (1).
Florida: Sam Reinhart 2 (2), Carter Verhaeghe (8), Brandon Montour (4), Sam Bennett (2).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: