Viggo Nordlund och Johan Rosén.
Landslag

Tung förlust för Sverige – krossades av USA

Efter premiärsegern mot Kanada åkte Sverige på en tung förlust i inofficiella U17-VM under natten.
USA blev för svåra och vann med hela 8-3 över Sverige.
– Vi fick oss en lektion i spelet på liten rink, säger förbundskapten Johan Rosén till Tre Kronors twitterkonto.

Sverige fick en riktigt fin start på World Hockey Challenge, turneringen som klassas som inofficiella U17-VM då de vann med 3-2 mot värdnationen Kanada Vit.

Men under lördagsnatten åkte Sverige på en riktigt tung förlust då USA stod för motståndet.

Det blev en riktigt bra start för de blågula då Melvin Fernström (Örebro) gav Sverige ledningen redan efter 21 sekunder. USA kvitterade sedan men Måns Toresson (Frölunda) satte 2-1 för att se till att Sverige återigen hade ledningen.

Men därefter var det roliga slut för Sverige. USA kvitterade i slutet av den första perioden och tog sedan över matchen helt och hållet. De sköt fyra raka mål i den andra perioden och gick upp i en 6-2-ledning efter 40 spelade minuter.

USA vann skotten 53-25

Viggo Nordlund (Skellefteå) reducerade till 3-6 i början av den tredje men USA gjorde två ytterligare mål för att ta en överlägsen seger.

– Vi fick oss en lektion i spelet på liten rink, särskilt i andra perioden då vi hade svårt att lätta på trycket från USA, säger förbundskapten Johan Rosén.

USA vann skotten med hela 53-25 och Sveriges målvakt Axel Nyman (Rögle) fick jobba hårt och räddade 45 skott trots att laget förlorade med 3-8.

Sveriges nästa match i “inofficiella U17-VM” spelas under måndagskvällen då Kanada Svart står för motståndet.

TV: Lucas Raymond kör över Mat Barzal