Norrbotten fick vinna.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
TV-pucken 2022

Norrbotten vinner TV-pucken 2022

ANNONS

Norrbotten vinner TV-pucken 2022 efter att ha besegrat Stockholm Syd med 2-1 i finalen. 
Det är Norrbottens första seger i TV-pucken sedan 1985, för 37 år sedan. 

Inför årets TV-pucken var det ingen som trodde på Norrbotten. De var underdogs i kvartsfinalen mot Småland men lyckades vinna med 3-0. Sedan ställdes de mot Stockholm Nord i semifinalen som vunnit TV-pucken tre år i rad innan årets turnering och vann med 1-0.

Under söndagen ställdes skrällgänget mot Stockholm Syd i finalen – och de lyckades slå ur underläge igen för att vinna med 2-1. 

Stockholm Syd inledde dock starkast och fick ett staffslag redan efter fyra minuters spel. Tsimafej Tuzin tog straffen och slog den bra – men Love Härenstam och Norrbotten räddades av ribban.

Gjorde mål direkt från utvisningsbåset

Norrbotten höll tätt bakåt även i boxplay och sedan kom Joseph Harmouche fri mot Stockholmsmålvakten Ludvig Gromell direkt från utvisningsbåset. Harmouche gjorde då inga misstag utan lade in 1-0 efter tolv minuters spel. 

Stockholm Syd pressade på men Norrbotten var kompakta i försvarszon och med endast 59 sekunder kvar att spela av den första perioden kom även 2-0. Poängkungen Jakob Ihs Wozniak spelade fram till Casper Juustovaara Karlsson som stänkte dit pucken i nät och Norrbotten hade då kontroll på matchen.

Spräckte Härenstams supernolla

I den andra perioden höll Norrbotten länge tätt och det såg ut som att Stockholm Syd inte skulle lyckas få hål på Love Härenstam som storspelade återigen för norrbottningarna. Men med mindre än två minuter kvar sköt Anton Frondell in pucken i krysset och spräckte Härenstams supernolla. 

Underdogsen kunde därmed hålla undan och vinna med 2-0 för att bli mästare på TV-pucken för första gången sedan 1985. Totalt har Norrbotten nu vunnit fyra titlar (1976, 1984, 1985 och 2022).

Norrbotten – Stockholm Syd 2–1 (2-0,0-1) 

Norrbotten: Joseph Harmouche, Casper Juustovaara Karlsson. 
Stockholm Syd: Anton Frondell.


TV: Ordinarie i J20 – är 15-år gammal: "Det går i släkten"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL