HV 71 vann mot Rögle
Montage
Matchrapport

Seger för HV 71 i toppmötet med Rögle

ANNONS

HV 71 tog en tung seger på hemmaplan mot Rögle i toppmötet i J20 Nationell södra herr på lördagen. Matchen slutade 6-3 (2-0, 3-1, 1-2).

– Bra arbetsinsats av samtliga. Vi åker mycket skridskor och är tighta i mittzon i spelet utan puck. Stabilt försvarsspel igen och vi bygger vidare på det inför returmötet imorgon, kommenterade HV 71:s tränare Patrik Andersson efter matchen.

Rögles tränare Linus Karlsson tyckte till om matchen:

– Vi kommer inte upp i den standarden vi vill ha i starten av matchen. Avsaknad av passningskvalitet, intensitet i skridskoåkning och det fysiska spelet. Hv71 är ett som alltid utnyttjar sina lägen och de straffar oss hårt idag. Men vi ger aldrig upp och jag tycker att vi spelar upp oss de sista 30 minuterna och det tar vi med oss till returmötet imorgon. Vi fick en nyttig läxa av att inte vara hundraprocent påkopplade från start.

Segern var HV 71:s nionde på de senaste tio matcherna.

I början av matchen var HV 71 starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Malte Lindström och Alexander Sandberg. Rögle reducerade dock till 2-1 genom Jonathan Larsson tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

HV 71 stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 2-1 till 5-1. Rögle gjorde 5-2 genom Felix Nilsson tidigt i tredje perioden.

HV 71 ökade ledningen till 6-2 genom Erik Påhlsson efter 10.22.

Axel Smeds reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Rögle. HV 71 tog därmed en stabil seger.

HV 71 har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Rögle har fyra vinster och en förlust.

För Rögle gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan HV 71 är på tredje plats.

Lagen möts igen i nästa match, i Husqvarna Garden söndag 6 november 12.00.

Den här artikeln handlar om: